Σε αναγκαστική προσγείωση προχώρησε σήμερα λίγο πριν της 9 το πρωί ο πιλότος μονοκινητήριου αεροσκάφους τύπου Τσέσνα της Αερολέσχης Κέρκυρας στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα στο 4ο χλμ. της παλαιάς Εθνικής Οδό Γρεβενών – Κοζάνης, κοντά στην έξοδο και είσοδο του  ανατολικού κόμβου της Εγνατίας οδού στα Γρεβενά.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αναγκαστική προσγείωση προήλθε από την απώλεια στήριξης του αεροσκάφους εξαιτίας βλάβης στον κινητήρα. Κατά τη διαδικασία της αναγκαστικής προσγείωσης το αεροσκάφος, πιλότος του οποίου ήταν ο Πρόεδρος της Αερολέσχης Κέρκυρας, προσέκρουσε σε κολόνα με αποτέλεσμα να ανατραπεί χωρίς όμως να αναφλεγεί, ενώ και τα τρία άτομα που επέβαιναν τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν άμεσα στο Νοσοκομείο Γρεβενών.

Ο ένας εκ των τραυματιών που μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο  έχει υποστεί κάταγμα στο πόδι, ενώ στο σημείο της προσγείωσης του αεροσκάφους έσπευσε αμέσως η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γρεβενών με πέντε οχήματα και 9 πυροσβέστες που έκαναν ρήψη ειδικού αφρού εξαιτίας του πιθανού κινδύνου ανάφλεξης της κηροζίνης της δεξαμενής του.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Κέρκυρας στις 7.30 το πρωί και είχε προορισμό το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, όπου σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας εκ των επιβαινόντων θα έδινε εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος πτητικής ικανότητας. Η παλαιά εθνική οδός προς τα Γρεβενά έκλεισε για λίγη ώρα για λόγους ασφαλείας, ενώ η κυκλοφορία αναμένεται να αποκατασταθεί αργότερα σήμερα. Η κίνηση στην Εγνατία Οδό διεξάγεται κανονικά.

ΕΡΤ Κοζάνης: Δέσποινα Αμαραντίδου, Λυκούργος Σκιαδόπουλος, Κώστας Δαβάνης

Μοιράσου το άρθρο: