«Τα Γρεβενά μπαίνουν σε μια νέα τροχιά εκπαιδευτικής αναγέννησης και εκσυγχρονισμού μετά τη ψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για τη δημιουργία του νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Γρεβενών του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μπγιάλας.

Όπως τονίζει «για πρώτη φορά τα Γρεβενά μπαίνουν σε μια νέα εποχή με την εισαγωγή τριών τμημάτων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: το τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων,

το τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης και το τμήμα Μάρκετινγκ», στα οποία όπως αναφέρει θα είναι εισακτέοι άνω των 1000 φοιτητών. Παράλληλα επισημαίνει ότι θα ιδρυθεί το Ινστιτούτο Αειφόρου Ανάπτυξης και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων και θα λειτουργήσουν τα διετή προγράμματα με απευθείας εισαγωγή αποφοίτων ΕΠΑΛ βάσει της βαθμολογίας του απολυτηρίου τους.

Αναφερόμενος στις αιτιάσεις για την υποβάθμιση των Γρεβενών, καθώς όπως τονίζετε είναι η μοναδική πρωτεύουσα στη Δυτική Μακεδονία, που δεν θα έχει Πανεπιστημιακή Σχολή, ο κ. Μπγιάλας αφού επισημαίνει ότι «λίγη σοβαρότητα δε βλάπτει», τονίζει ότι «για τους ελάχιστους που διαμαρτύρονται σήμερα, θα πρέπει να μας πουν που ήταν το 2013 όταν η τότε Κυβέρνηση υποβάθμιζε το ΤΕΙ των Γρεβενών και οδηγούσε σε αφανισμό  τις σχολές με τη μείωση των τμημάτων και τη μείωση του προσωπικού».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Μοιράσου το άρθρο: