Σειρά επαφών με εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων, φορέων, συλλόγων και σωματείων είχε η υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου, κατά τη διάρκεια της περιοδείας της, την Παρασκευή 10 Μαΐου στην Περιφερειακή Ενότητα των Γρεβενών, ενώ παράλληλα επισκέφθηκε μία από τις 19 Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων στην ορεινή περιοχή, όπως επίσης και δύο Βιομηχανίες ξύλου.

«Μέλημα της Κυβέρνησης είναι να ακούσουμε τα προβλήματα και τις προτάσεις τους ώστε να βρεθούν οι καλύτερες λύσεις», είπε χαρακτηριστικά η κ. Χατζηγεωργίου, που στάθηκε ιδιαίτερα και στην προσπάθεια που έγινε και που θα γίνει για τις ορεινές περιοχές, όπως αυτή των Γρεβενών.

‘Όπως επισήμανε η Κυβέρνηση «ικανοποίησε το αίτημα του περιφερειάρχη, Θόδωρου Καρυπίδη για μείωση κατά 30% στα τιμολόγια της ΔΕΗ» και αναφέρθηκε στην έλευση του Φυσικού Αερίου και σε πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας, στη μείωση του ΦΠΑ στην ηλεκτρική ενεργεία και στο νέο σχέδιο για την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.

«Στόχος μας είναι να κρατήσουμε τους νέους ανθρώπους στον τόπο τους», ανέφερε η υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, η οποία εξήρε την υπερπροσπάθεια που κάνουν οι δύο μεγάλες Βιομηχανίες ξύλου, που όπως είπε «όχι μόνο κρατήθηκαν όρθιες, καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης, αλλά δίνουν τη δυνατότητα στους ανθρώπους των Γρεβενών, να έχουν αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας και να παραμένουν στον τόπο τους».

Αναφερόμενη στις Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων, οι οποίες φιλοξενούν μέσω δύο προγραμμάτων, αυτού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολικής, περίπου 1050 πρόσφυγες, αφού επισήμανε ότι οι ξενοδόχοι είναι πολύ ευχαριστημένοι από την πολιτική της Κυβέρνησης, πάνω στον τομέα της φιλοξενίας των προσφύγων, τόνισε πως θα πρέπει παράλληλα με τα δύο προγράμματα αυτά, που θα έχουν ημερομηνία λήξης, να εξεταστεί «το μέλλον αυτής της πανέμορφης περιοχής της Πίνδου, με πρωτοβουλίες και προγράμματα σε Εθνικό και Περιφερειακό επίπεδο για την καλύτερη ανάπτυξη του ορεινού όγκου των Γρεβενών».

Μάλιστα για τη συνάντηση που είχε με στην Αλατόπετρα Γρεβενών με τους ξενοδόχους, που φιλοξενούν πρόσφυγες μέσω και των δύο προγραμμάτων,  η κ. Χατζηγεωργίου τόνισε ότι η «φιλοξενία των προσφύγων δεν είναι ανάπτυξη», επισήμανε ότι της ετέθη το αίτημα παράτασης της διαμονής τους για επιπλέον έξι μήνες, και ότι αυτό «θα το μεταφέρει στην Κυβέρνηση», καθώς «οι τοπικές επιχειρήσεις που δοκιμάστηκαν από την κρίση θέλουν να κρατηθούν ζωντανές».

Στη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Γρεβενών, Γιώργο Δασταμάνη, η  υπουργός Μακεδονίας-Θράκης αναφέρθηκε για την αποτελεσματικότητα του προγράμματος «Φιλόδημος» και την καλή συνεργασία που είχαν στο σύνολό τους σχεδόν, όλοι οι Δήμοι της χώρας, ανάμεσα στους οποίους ήταν και αυτός των Γρεβενών. «Ήταν το καλύτερο εργαλείο των τελευταίων ετών για τους Δήμους και έλυσε πάρα πολλά ζητήματα», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Γρεβενών, Γιώργος Δασταμάνης, επισημαίνοντας ότι εγκρίθηκαν σχεδόν στο σύνολό τους οι προτάσεις που έγιναν.

Σε ότι αφορά τις Ευρωεκλογές η κ. Χατζηγεωργίου, αφού εξέφρασε την αισιοδοξία της για το αποτέλεσμα επισήμανε ότι «το μήνυμα των ευρωεκλογών θα ναι και αισιόδοξο και σαφές για τα κράτη μέλη της Ένωσης αλλά και για το εσωτερικό της χώρας μας και οι πολίτες θα δώσουν την απάντησή τους στην άνοδο της ακροδεξιάς, που ίσως να βάλει σε κίνδυνο το ίδιο το οικοδόμημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Μοιράσου το άρθρο: