Εγκρίθηκε από την ειδική γραμματέα Τομεακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014-2020 του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, Ευγενία Φωτονιάτα η ένταξη των προτάσεων που αφορούν: την ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού κολυμβητηρίου του Δήμου Γρεβενών, με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 1,5 εκ. ευρώ και την ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού γυμναστηρίου Δεσκάτης, με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 1,6 εκ. ευρώ.

Η ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού κολυμβητηρίου Γρεβενών μετά από σχετική πρόταση που υπέβαλλε ο Δήμος Γρεβενών, έλαβε την 1η θέση βαθμολογίας στον οριστικό πίνακα κατάταξης των ανάλογων προτάσεων που υποβλήθηκαν πανελλαδικά.

Σύμφωνα με την μελέτη η ενεργειακή αναβάθμιση στο κέλυφος του κτιρίου αλλά και στις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις του. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 2.925.000 € με τον ΦΠΑ εκ των οποίων το 1.500.000€ χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 και το υπόλοιπο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, μετά από σχετική απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Θεόδωρου Καρυπίδη.

ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

Μοιράσου το άρθρο: