Άμεσα και μακροπρόθεσμα θα πρέπει να είναι τα μέτρα που θα ληφθούν για να αντιστραφεί το κλίμα στον αγροτικό τομέα και να μείνουν τόσο οι νέοι όσο και οι μεγαλύτεροι όχι μόνο στο χώρο αλλά και στη χώρα μας, επισήμανε χθες (2/9/2019) από τα Γρεβενά ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, αρμόδιος για την Κοινή Αγροτική Πολιτική, Κώστας Σκρέκας.

Σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα «το πρόγραμμα της Αγροτικής Ανάπτυξης στην τρέχουσα ΚΑΠ εφαρμόστηκε σε πολλές περιπτώσεις και βιαστικά και πρόχειρα και πολλές φορές με κομματική και ψηφοθηρική σκοπιμότητα με αποτέλεσμα να μην στηριχθούν αγρότες και κτηνοτρόφοι σε μειονεκτικές περιοχές όπως των Γρεβενών».

Όπως είπε χαρακτηριστικά «το 90% έχει ήδη κλείσει και δεν μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις, όπως τα βιολογικά για την Περιφερειακή Ενότητα των Γρεβενών» και για το λόγο αυτό όπως τόνισε θα πρέπει να εξευρεθούν άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, αρμόδιος για την Κοινή Αγροτική Πολιτική, Κώστας Σκρέκας επισήμανε ότι το Υπουργείο θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα σε ενέργειες όπως έλεγχος των παραγόμενων ελληνικών προϊόντων, όπως η φέτα, έτσι ώστε με τη σύγχρονη τεχνολογία να διαπιστωθεί αν έχει παρασκευαστεί παράνομα με εισαγόμενο αιγοπρόβειο γάλα, ενώ πρόσθεσε ότι θα γίνει προσπάθεια έτσι ώστε να μειωθεί και το κόστος της ενέργειας στην παραγωγή με την επιδότηση μικρών αγροτικών φωτοβολταϊκών.

Παράλληλα επισήμανε  ότι θα υπάρξει «εθνική πολιτική στη διαχείριση των νερών» και στήριξη των «κλειστών αρδευτικών» ώστε να υπάρχει εξοικονόμηση νερού και μείωση του κόστους παραγωγής.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, αρμόδιος για την Κοινή Αγροτική Πολιτική, Κώστας Σκρέκας, που ήταν επικεφαλής κλιμακίου της ΝΔ επισκέφθηκε τον αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών, Γιάννη Γιάτσο, το δήμαρχο Γρεβενών, Γιώργο Δασταμάνη και τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Γρεβενών, ενώ συμμετείχε σε σύσκεψη εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ –  Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

 

 

Μοιράσου το άρθρο: