Σώοι εντοπίστηκαν χθες το πρωί από τους διασώστες οι τέσσερις ορειβάτες, που είχαν χαθεί στο δάσος Φλέγκα, της Βάλια Κάλντα, στο τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας των Γρεβενών.

Οι τέσσερις ορειβάτες, που είχαν ανεβεί το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018 από την περιοχή Μαυροβούνι προς τη Φλέγκα, είχαν αποκοπεί από την υπόλοιπη ομάδα, προκειμένου να επισκεφθούν τις Αλπικές Λίμνες της περιοχής.

Λόγω όμως της πυκνής ομίχλης έχασαν τον προσανατολισμός του και έτσι βρέθηκαν στο Δάσος της Φλέγκας. Εκεί άναψαν φωτιά και κατασκήνωσαν , παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθώς όλο το βράδυ έπεφτε χιονόνερο, ενώ η θερμοκρασία ήταν χαμηλή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της πυροσβεστικής «άμεσα κινητοποιήθηκαν 12 Πυροσβέστες της 5ης ΕΜΑΚ και των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Γρεβενών και Μετσόβου με τέσσερα οχήματα», ενώ στις έρευνες συμμετείχαν και άνδρες του παραρτήματος Γρεβενών, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Στον εντοπισμό των τεσσάρων ορειβατών, από τις σωστικές δυνάμεις βοήθησε και το γεγονός ότι είχαν συνεχή τηλεφωνική επαφή μαζί τους, όλο το διάστημα.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Μοιράσου το άρθρο: