Εντοπίστηκαν στις 09:40 π.μ. από τους διασώστες οι τέσσερις ορειβάτες, που είχαν χαθεί στο δάσος Φλέγκα, της Βάλια Κάλντα, στο τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας των Γρεβενών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Κοζάνης, οι τέσσερις ορειβάτες, είναι καλά στην υγεία τους και ήδη οι σωστικές δυνάμεις τους οδηγούν σε ασφαλή σημείο.

Οι τέσσερις ορειβάτες, που είχαν ανεβεί χθες Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018 από την περιοχή Μαυροβούνι προς τη Φλέγκα, είχαν αποκοπεί από την υπόλοιπη ομάδα, προκειμένου να επισκεφθούν τις Αλπικές Λίμνες της περιοχής.

Λόγω όμως της πυκνής ομίχλης έχασαν τον προσανατολισμός του και έτσι βρέθηκαν στο Δάσος της Φλέγκας. Εκεί άναψαν φωτιά και κατασκήνωσαν, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθώς όλο το βράδυ έπεφτε χιονόνερο, ενώ η θερμοκρασία ήταν χαμηλή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της πυροσβεστικής «άμεσα κινητοποιήθηκαν 12 Πυροσβέστες της 5ης ΕΜΑΚ και των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Γρεβενών και Μετσόβου με τέσσερα οχήματα».

Επίσης στην επιχείρηση διάσωσης, η οποία βρίσκεται στην τελική της φάση -καθώς οι τέσσερις ορειβάτες, δύο άνδρες και δύο γυναίκες, μεταφέρονται μέσω του αρκουδορέματος του Εθνικού Δρυμού, προς το Μέτσοβο και το σημείο όπου είχαν αφήσει τα αυτοκίνητά τους- συμμετείχαν και άνδρες του παραρτήματος Γρεβενών, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Στον εντοπισμό των τεσσάρων ορειβατών, από τις σωστικές δυνάμεις βοήθησε και το γεγονός ότι είχαν συνεχή τηλεφωνική επαφή μαζί τους, όλο το διάστημα.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Μοιράσου το άρθρο: