Κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κατέθεσε η  Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ  της  Π. Ε Κοζάνης  Καλλιόπη Βέττα, για  το πρόβλημα που έχει προκύψει, σχετικά με  την τηλεθέρμανση στο νομό Κοζάνης.

Η  Βουλευτής έθεσε  υπ ΄ όψιν  του αρμόδιου   Υπουργού, επιστολές των Δημάρχων Κοζάνης και Εορδαίας, καθώς και σχετικό  υπόμνημα του Σωματείου των Εργαζομένων της Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης για την λειτουργία  της  Τηλεθέρμανσης Κοζάνης , στο  οποίο αναδεικνύονται τα προβλήματα λόγω της μειωμένης τροφοδοσίας με θερμική ενέργεια από την ΔΕΗ, η οποία δεν τηρεί τη συμφωνία για την συμβολαιοποιημένη ποσότητα.

Η κ. Βέττα  αναφέρει  ότι παρατηρούνται μεγάλα προβλήματα στην θέρμανση, τόσο στην Κοζάνη,  όσο   και στην Πτολεμαΐδα  όπου υπάρχει το ίδιο πρόβλημα, ενώ επισημαίνει  την ανάγκη αυξημένης ζήτησης  σε θέρμανση  λόγω του κορωνοϊού και των καιρικών συνθηκών στην περιοχή και ζητά απαντήσεις μεταξύ αυτών και  για τους  προβληματισμούς που εγείρονται σχετικά με το ευρύτερο ζήτημα της απολιγνιτοποίησης, του κλεισίματος των μονάδων της ΔΕΗ, της ιδιωτικοποίησης και της  αύξησης των τιμών που θα προκύψουν.

ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης   Μαυρίδης

Μοιράσου το άρθρο: