Εμπορικοί επισκέπτες από 14 χώρες από Ευρώπη και Αμερική (Αλβανία, Αρμενία, Καναδάς, Εσθονία, Ελλάδα, Καζακστάν, Μολδαβία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Σλοβενία, Τουρκία, Ουκρανία, ΗΠΑ) έδωσαν το «παρών» στο Εκθεσιακό Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας, στην Καστοριά κατά τη διάρκεια της 2ης ημέρας του 4th Fur Shopping Festival, όπου 70, περίπου, γουνοποιητικές επιχειρήσεις εκθέτουν τα υψηλής μόδας και ποιότητας προϊόντα γούνας που διαθέτουν.

Οι εμπορικοί επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δύο ακόμη fashion shows, με τις εξαιρετικές δημιουργίες των γουνοποιητικών επιχειρήσεων – εκθετών, ενώ την έκθεση επισκέφθηκε χθες (13/11/2019) και ο γενικός γραμματέας Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δημητριάδης, τον οποίο συνόδευε η επικεφαλής του Πρωθυπουργικού Γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για την εξωστρέφεια των γουνοποιητικών επιχειρήσεων, τόσο ο κ. Δημητριάδης όσο και η κ. Αντωνίου τόνισαν πως αποτελεί προτεραιότητα της Κυβέρνησης να υποστηρίξει τα εξαγώγιμα  Μακεδονικά προϊόντα, ένα εκ των οποίων είναι και η γούνα. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς, Αποστόλης Τσούκας, έθεσε στον κ. Δημητριάδη τα χρόνια ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο σε θέματα εξαγωγών και προώθησης των προϊόντων γούνας, ζητώντας την ενίσχυση των γουνοποιητικών επιχειρήσεων.

Το 4th Fur Shopping Festival, που διοργανώνουν ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς, η ΔΕΘ – HELEXPO και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ενώ υποστηρίζεται από τους Δήμους Καστοριάς και Άργους Ορεστικού, θα ολοκληρωθεί σήμερα Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Μοιράσου το άρθρο: