Οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και παροχής υπηρεσιών, θα λειτουργούν με τους αυστηρούς όρους του επιπέδου 3, από αύριο Σάββατο 24 Οκτωβρίου, σε όλη την Π.Ε Κοζάνης, μετά από μια εβδομάδα που η περιοχή βρίσκεται σε τοπικό lockdown.

Ανοιχτά θα είναι κομμωτήρια, υπηρεσίες μανκικιούρ – πεντικιούρ και τα ινστιτούτα αισθητικής. Παρ’ όλο που η περιοχή βρίσκεται στο επίπεδο 4, του κόκκινου συναγερμού θα λειτουργήσουν με όλα τα μέτρα ασφάλειας που απαιτούνται, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαλδαλιάς, στη σημερινή του ενημέρωση, όπου και μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι ελάχιστα ή ακόμα και μηδενικά είναι τα θετικά κρούσματα, στο χώρο του λιανεμπορίου στην περιοχή της Κοζάνης. Κλειστά θα παραμείνουν τα πρακτορεία ΟΠΑΠ στις «κόκκινες» περιοχές.

Χαμόγελα αισιοδοξίας και ικανοποίηση από τον κόσμο του Εμπορίου με το άκουσμα της είδησης για το άνοιγμα των καταστημάτων. Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης, Αθανάσιος Δραγατσίκας χαρακτηριστικά αναφέρει: «Ένας αγώνας μια νίκη. Κάναμε πραγματικά έναν μεγάλο αγώνα. Για άλλη μια φορά αποδείξαμε ότι ενωμένοι έχουμε πολύ περισσότερη δύναμη. Με συμμάχους το Επιμελητήριο και τις υπόλοιπες παραγωγικές τάξεις κάναμε το καλύτερο δυνατό το αυτονόητο, το δίκαιο.

Καταλήγοντας επισημαίνει: «Με πίστη, υπομονή και αισιοδοξία θα δείξουμε και πάλι τον καλύτερό μας εαυτό, για να δουλέψουμε τηρώντας αυστηρά τα μέτρα και προστατεύοντας τη δημόσια υγεία».

Τέλος αξίζει να σημειωθεί μετά την σύγχυση που προκλήθηκε, μετά την ανάρτηση του ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε χθες και αφορά στις περιοχές που αναβάθμισαν το επιδημιολογικό τους επίπεδο, δεν τίθεται θέμα παράτασης έως 6 Νοεμβρίου, καθώς η Π.Ε Κοζάνης που διένυσε ήδη 8 από τις 14 μέρες, σύμφωνα με τα μέτρα τα οποία και θα ισχύουν έως τις 29 Οκτωβρίου 2020, οπότε θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση και θα ανακοινωθεί από τα αρμόδια όργανα.

Παρέμβαση Μιχ. Παπαδόπουλου

Στο θέμα παρενέβη και ο βουλευτής Κοζάνης της Ν.Δ., Μιχάλης Παπαδόπουλος, που δήλωσε: «Κατόπιν τηλεφωνικής μου επικοινωνίας με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, με ενημέρωσε πως, μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν έχει δοθεί καμία περαιτέρω χρονική παράταση των ισχυόντων μέτρων (επιπέδου 4) για την Π.Ε. Κοζάνης.

Όπως μου εξήγησε, το ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε χθες κι αναφέρεται στο 14ημερο χρονικό διάστημα (23 Οκτωβρίου 2020 έως τις 6 Νοεμβρίου 2020), αφορά τις περιοχές που αναβάθμισαν το επιδημιολογικό τους επίπεδο. Συνεπώς για την Π.Ε. Κοζάνης συνεχίζει να ισχύει ως λήξη των ισχυόντων μέτρων η 29η Οκτωβρίου.

Το αν θα παραταθούν τα μέτρα και στην Π.Ε. Κοζάνης, θα αξιολογηθεί και θα κριθεί, πιθανότατα στις 27 Οκτωβρίου, μετά από σύσκεψη του αρμόδιου οργάνου».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη – Δέσποινα Αμαραντίδου

Μοιράσου το άρθρο: