Τις επόμενες ημέρες θα ανατεθεί ο λογιστικός έλεγχος μέσω ορκωτού λογιστή των οικονομικών του Εκθεσιακού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας το οποίο παρουσίασε χρέη για τα οποία ζητούμενο αποτελεί η εκκαθάριση τους. Αυτό τόνισε σήμερα μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης ο Πρόεδρος του Εκθεσιακού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας Κοσμάς Καλεντεριάδης ύστερα από την πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Συζητήθηκαν επίσης τα θέματα που αφορούν την διευθέτηση των υποχρεώσεων του Εκθεσιακού έναντι των υπαλλήλων που ύστερα από συνεννόηση μεταξύ των συναρμόδιων φορέων οι υπάλληλοι θα δουν εντός των ημερών να πιστώνονται στους λογαριασμούς τους τα σχετικά χρήματα.

Όσον αφορά την λειτουργία του εκθεσιακού κέντρου ο κ. Καλεντεριάδης τόνισε πως σε συνεργασία με την Περιφέρεια θα διαμορφωθεί το επόμενο διάστημα συγκεκριμένη ατζέντα για ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν για την στήριξη της δομής εξωστρέφειας των επιχειρήσεων για την οποία έχουν ήδη εκφραστεί θετικά δήμοι και φορείς καθώς και το επιμελητήριο της Καστοριάς.

Ζητούμενο και στόχος για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα παραμένει σύμφωνα με τον Πρόεδρο του εκθεσιακού η σύνδεση του πρωτογενή τομέα της Δυτικής Μακεδονίας με τον τουρισμό μέσω των ξενοδοχειακών μονάδων και γιαυτό τον λόγο έχουν ήδη αναπτυχθεί και σχετικές επαφές για την διάθεση των μοναδικών τοπικών προϊόντων.

Στην ατζέντα πάντως του εκθεσιακού κέντρου σύμφωνα με τον ίδιο μπαίνουν εκδηλώσεις για τα άτομα με Αναπηρία, η διοργάνωση συνάντησης με αυτοκίνητα αντίκες, η ανανεωμένη εμποροβιοτεχνική έκθεση, η Πανελλήνια συνάντηση Paintball, καθώς και διεξαγωγή σεμιναρίων για ενημέρωση και στήριξη των επιχειρήσεων σε θέματα μάρκετινγκ και εξωστρέφειας.

ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

Μοιράσου το άρθρο: