Την δημιουργία 13 επιχειρησιακών κέντρο σε κάθε  περιφέρεια της Ελλάδας ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, συνοδευόμενος από τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Στέφανο Κολοκούρη, κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε στην Κοζάνη με Δημάρχους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και τους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν ζητήματα πολιτικής προστασίας, της ευρύτερης περιοχής.

Ο κ. Χαρδαλιάς,  τόνισε  ότι η Δυτική Μακεδονία θα αποκτήσει το δικό της επιχειρησιακό Κέντρο ενώ  αναμένεται μέσα στον επόμενο μήνα ο περιφερειάρχης να υποδείξει τον προϊστάμενο Πολιτικής Προστασία καθώς και τον χώρο των 4 στρεμμάτων, όπου θα λειτουργήσει το επιχειρησιακό κέντρο της Περιφέρειας, το οποίο όπως και τα υπόλοιπα στην χώρα, θα είναι έργα ΣΔΙΤ, σύμπραξη ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, πλήρως εξοπλισμένα και θα συνδέονται με το εθνικό κέντρο στην Αθήνα, για τον σωστό συντονισμό σε περιόδους κρίσεων. Ο Γενικός Γραμματέας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πρόληψη και   στις δυνατότητες που παρέχει ο νέος νόμος στην αυτοδιοίκηση κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε με τα Αυτοδιοικητικά στελέχη της Δυτικής Μακεδονίας όπου συζητήθηκαν παράλληλα και τα μέτρα ενόψει της αντιπλημμυρικής και αντιπυρική περιόδου.

Από την πλευρά του ο αντιστράτηγος, αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος Στέφανος Κολοκούρης, σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι θα αυξηθούν τα πυροσβεστικά κλιμάκια και στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, αναφέρθηκε  στην αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Σώματος και στον καλύτερο συντονισμό των υπηρεσιών της Πολιτικής Προστασίας. Τέλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην εκπαίδευση των πυροσβεστών, που όπως τόνισε, είναι έτοιμοι πλέον σε πραγματικές συνθήκες για τη διάσωση των συνανθρώπων τους σε σκληρά συμβάντα λόγω της κλιματικής αλλαγής.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Μοιράσου το άρθρο: