Την άρση της αδικίας και  την υπαγωγή  Τοπικών Κοινοτήτων των  Δήμων Βοΐου και Γρεβενών , στο καθεστώς των περιοχών που πλήττονται από Ειδικά Μειονεκτήματα, επιχειρεί  σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο  Βουλευτής  της Ν.Δ στην  Περιφερειακή  Ενότητα Κοζάνης, Γιώργος  Αμανατίδης.

Σε  ανακοίνωσή του ο κ. Αμανατίδης αναφέρει  ότι ξεκίνησε μία συστηματική προσπάθεια σε πολιτικό και  υπηρεσιακό επίπεδο και στο πλαίσιο αυτό ετοιμάστηκε με προσωπική του ευθύνη  και αδαπάνως για τους Δήμους Βοΐου και Γρεβενών, εξειδικευμένη έκθεση τεκμηρίωσης  βάσει των απαιτήσεων και συμφωνήθηκε η μεθοδολογία προώθησής της στα αρμόδια Ευρωπαϊκά όργανα. Ο  κ. Αμανατίδης προσθέτει  μάλιστα  ότι σε  συνάντηση που έγινε στις Βρυξέλλες στις 20 Φεβρουαρίου,  οι παράγοντες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έθεσαν το θέμα στους εκπροσώπους της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας και  συμφωνήθηκαν τα επόμενα βήματα για την ολοκλήρωση της αλλαγής στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας και την οριστική έγκρισή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Ο  Βουλευτής  Κοζάνης  της  Ν.Δ,  υπογραμμίζει  επίσης  την  στήριξη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής  Ανάπτυξης για να αντιμετωπισθεί θετικά το θέμα της   απένταξης 12 οικισμών του Δήμου Βοΐου και 5 οικισμών του Δήμου Γρεβενών από τις ορεινές περιοχές και τις περιοχές που αντιμετωπίζουν φυσικά μειονεκτήματα και  εκτιμά  ότι τα προβλήματα που προκάλεσε σε Ευρωπαϊκό επίπεδο η πανδημία του κορωνοϊού,  δεν θα επηρεάσουν τη διαδικασία που συμφωνήθηκε.

 

ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης   Μαυρίδης

Μοιράσου το άρθρο: