Σε καθημερινή πλέον βάση το Βοήθεια στο Σπίτι του Δήμου Βοΐου, επικοινωνεί τόσο με τα ηλικιωμένα άτομα, τα οποία φρόντιζε το προηγούμενο διάστημα όσο και με τους υπόλοιπους κατοίκους της Δαμασκηνιάς και της Δραγασιάς, έτσι ώστε να τους πηγαίνει με ειδικό όχημα, τόσο τα αναγκαία αγαθά όσο και τα φάρμακα τους.

Ήδη από την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 τα βασικά είδη τα διανέμει δωρεάν ο Δήμος στους κατοίκους της Δαμασκηνιάς και της Δραγασιάς, ενώ σε ότι αφορά την υγειονομική τους κάλυψη, υπάρχει στο Τσοτύλι σε επιφυλακή ειδικό ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, έτσι ώστε να μεταφέρει όσο πιο άμεσα γίνεται στο Νοσοκομείο άτομα των δύο χωριών που θα αντιμετωπίσουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Μετά την καραντίνα στις εισόδους και εξόδους της Δαμασκηνιάς και της Δραγασιάς από τη  Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020 υπάρχουν αστυνομικοί οι οποίοι απαγορεύουν την είσοδο και την έξοδο οποιοδήποτε ατόμου, που δε θα διαθέτει ειδική άδεια, όπως αυτή που θα έχουν τα συνεργεία των Υπηρεσιών Υγείας για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ατόμων που νοσούν, αλλά και συνεργείων του Δήμου για την τροφοδοσία των κατοίκων με τρόφιμα.

Για την εξυπηρέτηση των οικισμών Δαμασκηνιάς και Δραγασιάς ο Δήμος Βοΐου διαθέτει συνεργείο το οποίο θα εξυπηρετεί την τροφοδοσία τους με φάρμακα και τρόφιμα. Για την εξυπηρέτησή τους οι κάτοικοι των δύο χωριών θα καλούν στο τηλέφωνο: 6955 954030.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Μοιράσου το άρθρο: