Τα «10 μέτρα για τον εκσυγχρονισμό της ΔΕΗ» που εξήγγειλε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Χατζηδάκης, μπορούν να συνοψιστούν στο εξής «1»: φθηνός εργάτης, καθώς συνιστούν παρεμβάσεις μείωσης του «κόστους» των εργαζομένων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ και ειδικότερα της επιτροπής περιοχής Δυτικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα, κατάργηση μονιμότητας, ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, «εθελούσιες» εξόδους – απολύσεις, εσωτερική κινητικότητα εργαζομένων, μεταφορά εργαζομένων, συγκρότηση Επιτροπής Ελέγχου και Εποπτείας Αμοιβών, κατάργηση προνομιακού τιμολογίου για τους εργαζόμενους και συνταξιούχους της ΔΕΗ.

Όλα συνιστούν μεγάλη απόδειξη ότι η «ιερή αγελάδα» της καπιταλιστικής ανάπτυξης τρέφετε με «ανταγωνιστικό», «ευέλικτο», δηλαδή φθηνό εργατικό δυναμικό.

Η «βιώσιμη ανάπτυξη» της ΝΔ σήμερα και η «δίκαιη ανάπτυξη» του ΣΥΡΙΖΑ προηγουμένως, δεν είναι ανάπτυξη για όλους. Είναι παραλλαγές της ίδιας καπιταλιστικής ανάπτυξης που χτίζεται πάνω στο τσάκισμα των αναγκών των εργαζομένων. Καταλήγει η ανακοίνωση τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι πρέπει  να δυναμώσει η πάλη για την οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας, όπου ο εργαζόμενος δεν θα είναι αντικείμενο εκμετάλλευσης, αλλά θα έχει καθοριστικό, κυρίαρχο ρόλο στην οργάνωση της παραγωγής, στην κατανομή του πλούτου, ώστε να ανεβαίνει συνολικά η ποιότητα ζωής για όλους και όλες.

Μοιράσου το άρθρο: