Ο στρατηγικός σχεδιασμός του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη βρέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου (2 Ιανουαρίου 2020), παρουσία του Υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με στελέχη της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας. Ακολούθησε σύσκεψη με τους Βουλευτές του Νομού Κοζάνης, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και τους Δημάρχους των πέντε Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, όπου τέθηκαν ζητήματα της περιοχής που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Σε δηλώσεις του ο κ. Χρυσοχοΐδης, χαρακτήρισε παραγωγική την συζήτηση με τις αστυνομικές αρχές, τόνισε ότι οι πολίτες θα πρέπει να νοιώθουν ασφαλείς, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, που συνορεύει με την Αλβανία και την Βόρεια Μακεδονία, υπογραμμίζοντας ακόμα, ότι η χώρα μας είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει το οργανωμένο έγκλημα.

Σε  ότι αφορά στις αστυνομικές διευθύνσεις, αναφέρθηκε  στις κτιριακές υποδομές, που αναβαθμίζουν τις υπηρεσίες, των νέων κτιρίων σε Γρεβενά και Καστοριάς, στην ενεργειακή αναβάθμιση του αστυνομικού κτιρίου της Πτολεμαΐδας, ενώ ανακοίνωσε  την ενίσχυση του αστυνομικού στόλου  με 27 οχήματα, καθώς και τον εξοπλισμό των αστυνομικών .

Τέλος ο κ. Χρυσοχοϊδης αναφέρθηκε  στην  απολιγνιτοποίησης της περιοχής , σημειώνοντας ότι είναι ένα στοίχημα και μια ευκαιρία για να διαμορφωθεί μια νέα οικονομία και να αναζωογονηθεί ο τόπος υπογραμμίζοντας ότι το συγκριτικό πλεονέκτημα είναι το ανθρώπινο δυναμικό και η τεχνογνωσία που διαθέτει. Τέλος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το σχέδιο που θα εκπονηθεί θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των κατοίκων της Δυτικής Μακεδονίας.

Ερωτηθείς ο Υπουργός για το μεταναστευτικό απάντησε ότι δεν είναι δική του αρμοδιότητα.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Μοιράσου το άρθρο: