Κοζάνη: Μαθητικός διαγωνισμός με θέμα την «Έξυπνη Πόλη», εν μέσω πανδημίας

Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα «Κοζάνη: Έξυπνη Πόλη», διοργανώνουν η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και ο Δήμος Κοζάνης, με την υποστήριξη του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και  Μηχανικών Υπολογιστών,  του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Οι μαθητές και μαθήτριες όλων των τύπων σχολικών μονάδων του Δήμου Κοζάνης, αλλά και οι μαθητές – μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Κοζάνης που φοιτούν σε σχολεία άλλων περιοχών, καλούνται προαιρετικά να στείλουν τις ιδέες τους σχετικά με το μετασχηματισμό του Δήμου Κοζάνης σε έξυπνο Δήμο.

O διαγωνισμός αποτελεί μια πρωτοβουλία δημιουργικής απασχόλησης στο σπίτι την περίοδο της πανδημίας  και  η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο της Στρατηγικής του Δήμου Κοζάνης για την προώθηση του μοντέλου της Έξυπνης Πόλης, το οποίο προωθείται με σειρά πρωτοβουλιών στην περιοχή.

Στο πλαίσιο του  μαθητικού διαγωνισμού, οι  μαθητές καλούνται με την άδεια, συγκατάθεση και την προτροπή των γονέων-κηδεμόνων τους,  να λάβουν μέρος στη συγγραφή και παρουσίαση της δικής τους πρότασης.

Η υποβολή των συμμετοχών ξεκίνησε και μπορεί να γίνεται έως τις  15/5/2020,  στην ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής https://bit.ly/34RWw9Q

Η κάθε μαθητική ομάδα μπορεί να αποτελείται από έναν έως τρεις μαθητές και ο  κάθε μαθητής μπορεί να υποβάλλει μία μόνο συμμετοχή, ενώ όσοι διακριθούν θα κερδίσουν δώρα και βραβεία, ενδεικτικά όπως: drones, εκπαιδευτικά ρομπότ, tablet και ποδήλατα.

Για οποιαδήποτε απορία μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν  στο: smart.kozani@gmail

ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης   Μαυρίδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος