Στην θετική απήχηση,  της  άμεσης επιστροφής ποσού 43,5 εκ ευρώ σε 51.617ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και αυτοτελώς απασχολούμενους, αναφέρεται  σε  δηλώσεις του, ο  Βουλευτής της Ν.Δ  στην Περιφερειακή Ενότητα  Κοζάνης Στάθης  Κωνσταντινίδης, κάνοντας  λόγο   για  «προσπάθεια ενίσχυσης της ρευστότητας στην αγορά».

Στην επιστροφή   του ποσού αυτού θα  προβούν το Υπουργείο Εργασίας  και η  Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ και όπως αναφέρεται  σε ανακοίνωση του Βουλευτή, «οι επιστροφές αφορούν την εκκαθάριση των εισφορών έτους 2018 για όσους δεν δήλωσαν τον τραπεζικό λογαριασμό τους (IBAN) έως το Νοέμβριο του 2019, ώστε να πραγματοποιηθεί η επιστροφή».

Να σημειωθεί ότι οι ασφαλισμένοι πρέπει να καταχωρίσουν τα  στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού τους στην ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ ή στην ηλεκτρονική σελίδα www.gov.gr

Οι ασφαλισμένοι που δεν έχουν εκκρεμότητες για τις εισφορές του Ιανουαρίου 2020, θα λάβουν τα δικαιούμενα ποσά μέχρι την Πέμπτη 9 Απριλίου, εφόσον καταχωρίσουν τα στοιχεία του τραπεζικού τους λογαριασμού μέχρι αύριο Τρίτη 7 Απριλίου. Για τους υπόλοιπους η καταβολή θα γίνει την Πέμπτη 23 Απριλίου, ώστε να προηγηθεί η επεξεργασία της οφειλής τους από τις εισφορές Ιανουαρίου 2020.

ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης   Μαυρίδης

 

Μοιράσου το άρθρο: