Όλα συντείνουν  ότι θα παραταθεί το καθεστώς της καραντίνας, στα δυο χωριά Δαμασκηνιά και Δραγασιά του Δήμου Βοίου με νέα απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας καθώς ολοκληρώνεται η ο χρόνος, των δυο βδομάδων, όπως άλλωστε είχε ανακοινωθεί στις 16 Μαρτίου 2020, από τον Υφυπουργό κ. Χαρδαλιά, για τις δυο ορεινές κοινότητες, τονίζοντας ότι η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί.

Ωστόσο  υπήρξε και εισήγηση τόσο από την Διεύθυνση του Κέντρου Υγείας Τσοτυλίου αλλά και από τον Ιατρικό Σύλλογο Κοζάνης, κατά την διάρκεια της ευρείας  σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε  με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην έδρα του Δήμου Βοίου την Σιάτιστα, να δοθεί παράταση για μια ακόμη βδομάδα έως τις 6 Απριλίου.

Οπότε και αναμένεται η απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου όπως προβλέπεται η παράταση κήρυξης σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για λόγους δημόσιας υγείας των ορεινών αυτών χωριών του Δήμου Βοΐου.

Αξίζει να σημειωθεί ακόμα ότι στα αποτελέσματα των δειγμάτων που έλαβαν οι γιατροί που επισκέφτηκαν τις δυο κοινότητες Δαμασκηνιάς  και Δραγασιάς, φαίνεται να είναι θετικά στον κορωνοϊό  4 άτομα, όπως δείχνουν τα τεστ αντισωμάτων που έγιναν σε 19 κατοίκους στα δυο χωριά.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

 

Μοιράσου το άρθρο: