Κοζάνη: Ψήφισμα ΠΕΔ για διόδια

Την κατηγορηματική αντίθεση του συνόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, στην κατασκευή νέων σταθμών στην ευρύτερη περιοχή της Σιάτιστας, εκφράζει σε ψήφισμά του, το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας. Εκφράζει επίσης την αγανάκτησή του για την αδικία εις βάρος της περιοχής, καθώς το κομμάτι Σιάτιστα – Κοζάνη γίνεται πλέον το ακριβότερο σημείο όλης της Εγνατίας οδού. Επισημαίνει επίσης τον αυξημένο κίνδυνο τροχαίων ατυχημάτων καθώς αναμένεται ότι πολλοί θα επιλέγουν το παλαιό οδικό δίκτυο προκειμένου να αποφύγουν την καταβολή διοδίων. Το συγκεκριμένο δίκτυο αδυνατεί να εξυπηρετήσει τον όγκο των οχημάτων που θα προστεθούν καθώς δεν πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφαλείας, ενώ η αυξημένη διέλευση αγροτικών οχημάτων τον καθιστά ακόμη πιο επικίνδυνο. Το διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΔ, ζητά να ακυρωθεί άμεσα η απόφαση αυτή, καθώς όπως τονίζει η περιοχή δεν αντέχει άλλο χτύπημα και οικονομικό μαρασμό.