Κάτω από την ίδια στέγη βρίσκονται πλέον όλες οι υπηρεσίες Πρόνοιας του Δήμου Κοζάνης και συγκεκριμένα στην οδό Αργυροκάστρου 13, όπου λειτουργεί και  η Κοινωφελής Επιχείρηση. Στο ενιαίο χώρο θα λειτουργούν όλες οι υπηρεσίες πρόνοιας και κοινωνικής πολιτικής  του Δήμου Κοζάνης στο δημόσιο κτήριο, το οποίο και διαμορφώθηκε κατάλληλα ώστε να εξυπηρετούνται με τον καλύτερο τρόπο οι πολίτες. Αυτό τόνισαν κατά την διάρκεια παρουσίασης του νέου χώρου ο  Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης  Μανώλης Κουτσοσίμος , η Διευθύντρια Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και  Πολιτισμού του Δήμου Κοζάνης  Ευαγγελία Μαστοροδήμου, παρουσία του  Δημάρχου Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη.IMG_8610Ο κ. Κουτσοσίμος αφού ανέφερε τα θετικά της συστέγασης των υπηρεσιών στάθηκε στην συνεργασία και τα αποτελέσματα αυτής  σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η Πρόνοια  καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια όλο  αυτό το διάστημα, μέσα από το  πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας,  την Κάρτα σίτισης, τα προνοιακά  επιδόματα, καθώς επίσης και στις εκθέσεις των  κοινωνικών  λειτουργών στα άτομα που έχουν άμεση ανάγκη και μπορούν να εξυπηρετηθούν χωρίς καθυστέρηση. «Θέλουμε να σταθούμε δίπλα στους αδύναμους πολίτες που έχουν ανάγκη για ένα αποκούμπι»δήλωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της η Διευθύντρια της  υπηρεσίας Ευαγγελία Μαστοροδήμου  υπογράμμισε πως ήταν ένα πάγιο  αίτημα η συστέγαση των υπηρεσιών, καθώς οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται και να έχουν πρόσβαση σε ότι αφορά  στην κοινωνική πολιτική σε ένα ενιαίο  χώρο».

Τέλος ο Δήμαρχος Κοζάνη  Λευτέρης  Ιωαννίδης  αναφέρθηκε στην κοινωνική πολιτική της Δημοτικής Αρχής και όπως είπε, ήταν προτεραιότητα από την αρχή  η  συστέγαση των υπηρεσιών σε ένα  ενιαίο χώρο αλλά και η αναβάθμισή τους. Ανακοίνωσε παράλληλα την  επικαιροποίηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Κοζάνης, το επόμενο διάστημα.IMG_8656

«Κέντρο Κοινότητας»

Εν τω μεταξύ σε λειτουργία θα τεθεί  το επόμενο  διάστημα το «Κέντρο Κοινότητας», καθώς η υπηρεσία θα στεγάζεται στο ίδιο κτήριο, όπου θα μπορούν να ενημερώνονται οι πολίτες για τα ζητήματα πρόνοιας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το «Κέντρο Κοινότητας» όπως επεσήμανε ο κ. Κουτσοσίμος  βρίσκεται στο στάδιο στελέχωσής του με προσωπικό και αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, για να ξεκινήσει μέχρι το τέλος του μήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπηρεσίες της πρόνοιας θα έχουν στην ευθύνη τους παράλληλα τα ΚΑΠΗ του Δήμου, την λειτουργία των σχολικών επιτροπών, καθώς και τους παιδικούς σταθμούς  όπου θα λειτουργήσει πρόγραμμα ψυχοσωματικής υποστήριξης και διάγνωσης. Ωστόσο ξεκινά και το πρόγραμμα δια βίου μάθησης.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Μοιράσου το άρθρο: