Την παραχώρηση τμήματος του στρατοπέδου «Μακεδονομάχων» και των κτηρίων μέσα σε αυτό καθώς και 19,5 στρεμμάτων του πρώην στρατοπέδου Ψυχογιού στο Δήμο Κοζάνης βάσει πρωτοκόλλου συνεργασίας υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας και Δήμου Κοζάνης ανακοίνωσε κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην Κοζάνη ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Χαρακτήρισε ως εμβληματική δράση της κυβέρνησης την θεαματική αναβάθμιση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας μετά και από τις συνεργίες με το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο στην νεα του μορφή ως Πανεπιστήμιο αποκτά επτά σχολές και 28 τμήματα, ενώ ολοκληρώνεται στην Κοζάνη και η Πανεπιστημιούπολή προϋπολογισμού 30 εκ. ευρώ.

Όσον αφορά την ΔΕΗ ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι απετράπη το σχέδιο της βίαιης ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ, ενώ η νέα μονάδα «Πτολεμαΐδα V θα συνδέσει την τηλεθέρμανση της Πτολεμαΐδας και έτσι η θέρμανση της Πτολεμαΐδας διασφαλίζεται για πολλά ακόμη χρόνια. Στάθηκε παράλληλα στη σημαντική η μείωση του ΦΠΑ στην τηλεθέρμανση από το 13% στο 6%, κάτι που αφορά την Κοζάνη, την Πτολεμαΐδα και το Αμύνταιο με σημαντική μείωση και του κόστους του πετρελαίου θέρμανσης που αφορά όλες τις περιοχές της Δ. Μακεδονίας.

Σημαντικό επίσης έργο για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας είναι η ανάπτυξη δικτύων διανομής φυσικού αερίου προυπολογσμού ύψους 12,62 εκατ. ευρώ.

Ο πρωθυπουργός παρουσίασε ταυτόχρονα και οικονομικά στοιχεία για τα έργα που έγιναν ή υλοποιούνται στην Κοζάνη και γενικότερα στη Δυτική Μακεδονία λέγοντας πως από το 2015-2019 διπλασιάστηκαν τα έργα που εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ  φτάνοντας τα 350 εκατ. Ευρώ, ενώ και για τα έργα από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων υπογράμμισε πως εννιαπλασιάστηκαν από 20 εκ. ευρώ την περίοδο 2010-2014 σε 178 εκ. ευρώ την τετραετία 2015-2019, ενω και η ανεργία σύμφωνα με τα επήσιμα στοιχεία μειώθηκε κατα 10 ποσοστιαίες μονάδες.

ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

Μοιράσου το άρθρο: