Τον τρόπο δημοπράτησης του έργου «Ολοκλήρωση Κτιριακών Υποδομών Σχολής Πυροσβεστών στην Πτολεμαΐδα», ενέκρινε ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας,  μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Κοζάνης,  Γρηγόρη Τσιούμαρη.

Ο  συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται  στα   1, 75  εκατομμύρια  ευρώ  (με Φ.Π.Α.) και σύμφωνα με  τον κ. Τσιούμαρη «θα αναβαθμίσει με τις συμπληρωματικές παρεμβάσεις που προβλέπεται να γίνουν, την ποιότητα εκπαίδευσης των σπουδαστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας – Σχολή Πυροσβεστών Πτολεμαϊδας».

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε ενάμιση χρόνο -18 μήνες-  μετά την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο και σύμφωνα μ΄ αυτό και όσα  συζητήθηκαν  σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτ. Μακεδονίας  στις  18 Μαρτίου, οι παρεμβάσεις που σχεδιάζεται να γίνουν , είναι οι εξής:

  • Μετατροπή του υφιστάμενου χώρου στάθμευσης σε κλειστό χώρο και προσθήκη κατ΄ επέκταση αυτού, ώστε να δημιουργηθούν οι απαραίτητοι βοηθητικοί χώροι αυτού
  • Κλειστός χώρος 423,150 m2, ο οποίος εν δυνάμει μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν βοηθητικός χώρος ασκήσεων ή χώρος παράταξης πυροσβεστών (σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν την παράταξη αυτών στον υπαίθριο χώρο της Σχολής)
  • Επισκευή στεγών υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων της Σχολής (αίθουσες διδασκαλίας, γραφεία, εστιατόριο, κοιτώνες, γυμναστήριο, αίθουσα αναψυχής, βοηθητικοί χώροι, κτλ.)
  • Ολοκλήρωση κατασκευών περιβάλλοντος χώρου, ολοκλήρωση της συντήρησης της εξωτερικής περίφραξης και ολοκλήρωση τυχών εργασιών οι οποίες δεν έγιναν στην Α’ φάση

 

ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης   Μαυρίδης

                 

 

Μοιράσου το άρθρο: