Στην αγορά ενός Λευκού Λεωφορείου, εννέα θέσεων, που θα εξυπηρετεί τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες μετακίνησης των ανάπηρων πολιτών στρέφεται ο ομώνυμος Σύλλογος της Π. Ε. Κοζάνης -αλλά το ποσό των 50.000 ευρώ που απαιτείται για την αγορά του είναι αδύνατο να καλυφθεί από τις συνδρομές των μελών του, πολλά από τα οποία δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην υποχρέωση αυτή.

Το υπάρχον Λευκό ταξί  έχει υποστεί φθορές,  χρήζει συχνά επισκευής και συντήρησης, ενώ εκτελεί πολλαπλές μεταφορές, εκτός από τους μαθητές των Ειδικών Σχολείων, και ατόμων που είτε δε διαθέτουν όχημα είτε δε γνωρίζουν οδήγηση.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου, Μιχάλης Μήγγος, το αίτημα της οικονομικής ενίσχυσης από την πρώην και την νυν Περιφερειακή Αρχή της Δυτικής Μακεδονίας δεν ευοδώθηκε. Ενδιαφέρον επέδειξε ο Δήμος Εορδαίας, και γι’ αυτό θα γίνει προσπάθεια συγκέντρωσης των χρημάτων από μέλη του, προσφορές φίλων και γνωστών, και με τη σύμπραξη ομογενών από την Ελβετία και τη Γερμανία.

Επισημαίνεται ότι η απόκτηση ενός δεύτερου Λευκού ταξί θα διευκολύνει και τα ασθενοφόρα των δύο Νοσοκομείων της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, ενώ η δρομολόγησή του, μαζί με το σημερινό, θα δώσει τη δυνατότητα στους δύο κεντρικούς Δήμους της Π. Ε. Κοζάνης να έχουν στην έδρα τους από  ένα παρόμοιο όχημα, που θα καλύπτει τις κατά τόπους ανάγκες των ατόμων με αναπηρίες. Στις 23 Αυγούστου, στο Πάρκο εκτάκτων αναγκών Πτολεμαΐδας, θα πραγματοποιηθεί η Ποντιακή Θεατρική παράσταση «Νόστος, ρίζα μ, και κλαδί μ’», και τα έσοδα θα διατεθούν για την αγορά του νέου Λευκού Λεωφορείου.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Mαίρη Κεσκιλίδου

Μοιράσου το άρθρο: