Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου και μέλους του ΔΣ της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Σερβίων – Βελβεντού, υπέβαλε Φώτιος Ζυγούρης. Όπως αναφέρει ο κ. Ζυγούρης στην επιστολή παραίτησής του, μετά από αρκετές οχλήσεις και παρακλήσεις του προς τη δημοτική αρχή για τη χρηματοδότηση της Κοινωφελούς επιχείρησης οι οποίες δεν εισακούστηκαν και ως ένδειξη συμπαράστασης προς το δίκαιο αίτημα του προσωπικού για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, έλαβε την απόφαση να υποβάλλει την παραίτησή του.

Σύμφωνα με τον κ. Ζυγούρη, οι συνολικές οφειλές του Δήμου προς την Κοινωφελή επιχείρηση ανέρχονται για τα έτη από το 2017 έως και το 2019 στο ύψος των 145.000 ευρώ, οι οποίες εάν αποδοθούν υπερκαλύπτουν όχι μόνον την δαπάνη μισθοδοσίας αλλά και τις υπόλοιπες λειτουργικές δαπάνες, όπως τις συντηρήσεις των γηπέδων και των πολιτιστικών χώρων.

Σημειώνει επίσης ότι ο Δήμος χρηματοδοτήθηκε πρόσφατα με έκτακτο ποσό άνω των 300.000 ευρώ, μέρος του οποίου θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες της επιχείρησης.

Εν τω μεταξύ οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού γνωστοποίησαν το πρόβλημα τους στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αλέξη Χάριτση, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην περιοχή.

Μοιράσου το άρθρο: