Συνεχίζονται οι Μέρες Γιορτών Βοϊου «Πέλεκον». Σήμερα Πέμπτη 13/06/2019 στις 19:00 στο πνευματικό κέντρο Πελεκάνου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση βράβευσης του πατέρα Κωνσταντίνου Βασιλειάδη, εφημέριου στις Ενορίες Κορυφής και Χρυσαυγής Βοΐου, διαχειριστή της ιστοσελίδας tovoion.com. Στις 19:30 στον ίδιο χώρο θα γίνουν τα εγκαίνια των εκθέσεων ζωγραφικής, «Ο Βυζαντινός κόσμος» του Ηλία Κοντοζαμάνη και «Με τα χρώματα της φύσης» της Πουλχερίας Πάλλα – Ιωσηφίδου.

Αύριο Παρασκευή 14/06/2019 από τις 10 το πρωί στο Τραμπάντζειο γυμνάσιο Σιάτιστας, θα πραγματοποιηθεί βιωματικό εργαστήρι κεραμικής, σε παιδιά και ενήλικες, από την Μαρία Βανδώρου και την Ολυμπία Κοσμίδη. Το απόγευμα της Παρασκευής 14/06/2019  οι εκδηλώσεις μεταφέρονται στο Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής Δοβαμιστίου. Εκεί στις 19:00 η επίκουρη καθηγήτρια φιλολογίας του ΑΠΘ Μαρία Πλαστήρα θα μιλήσει για τους παραμυθάδες του Βοίου και για τον Παρασκευά Μηλιόπουλο, τον ασυμβίβαστο παραμυθά του Βοίου. Αμέσως μετά το φωνητικό εργαστήρι «Ηχώ» θα παρουσιάσει τραγούδια της Πίνδου και πολυφωνικά της Ηπείρου. Ενώ στις 20:00 θα προβληθεί το εθνογραφικό παραμύθι «Το Παλαιόκαστρο», της Αθηνάς Κατσανεβάκη.

Στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων «Μέρες Γιορτών Βοΐου ΠΕΛΕΚΟΝ 2019» φιλοξενείται στο Ιστορικό Τραμπάντζειο Γυμνάσιο Σιάτιστας η έκθεση έργων με θέμα «τα Αρχοντικά της Σιάτιστας», με έργα των καλλιτεχνών Γεώργιου Κοσμίδη, Κώστα Ντιό και Αργύρη Παφίλη. Παράλληλα, εκτίθενται σχέδια-αντίγραφα της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας Ελλάδας. Επίσης στο ισόγειο του κτιρίου φιλοξενείται η έκθεση κεραμικής των εικαστικών Ολυμπίας Κοσμίδου και Μαρίας Βανδώρου, με τίτλο «Ζωγραφική σε ξύλο και κεραμίδι».Οι εκθέσεις θα είναι ανοιχτές για το κοινό καθημερινά έως και την Δευτέρα 17 Ιουνίου από 10:00 έως τις 13:00 και από τις 18:00 έως τις 21:00.

 

Μοιράσου το άρθρο: