Φωτό αρχείου [EUROKINISSI/Τ. ΜΠΟΛΑΡΗ]

Επιστολή προς τους αρμόδιους φορείς απέστειλε η Δημοτική Κίνηση Κοζάνης «Κοζάνη- τόπος να ζεις». 

Μεταξύ άλλων στην επιστολή επισημαίνεται: «Δυστυχώς δεν αποτελεί μυστικό πλέον για κανέναν ότι η κατάσταση των δύο Νοσοκομείων της ΠΕ Κοζάνης όσον αφορά την αντιμετώπιση των κρουσμάτων του κορονοϊού είναι οριακή και μπορεί σύντομα να καταστεί μη διαχειρίσιμη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μεγάλη ταλαιπωρία ασθενών και συνοδών παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού».

Στην ίδια επιστολή σημειώνεται ότι «με δεδομένο το γεγονός ότι τόσο το Μαματσειο όσο και το Μποδοσάκειο αποτελούν νοσοκομεία αναφοράς για περιστατικά covid-19 η Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος Να Ζεις» προτείνει την μετατροπή του ενός από τα δύο σε χώρο αποκλειστικής νοσηλείας ασθενών με κορονοϊό. Το νοσοκομείο αυτό θα δέχεται και θα νοσηλεύει το σύνολο των κρουσμάτων κορονοϊού που απαιτούν νοσηλεία στη Δυτική Μακεδονία με ταυτόχρονη διακομιδή όλων των υπόλοιπων περιστατικών που δεν θα μπορεί να εξυπηρετεί στα αλλά νοσοκομεία της Περιφέρειας μας».

Η Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη- τόπος να ζεις», προτείνει:

  • Η δέσμευση ενός αποκλειστικού και προστατευόμενου χώρου για την ανάπτυξη 80 τουλάχιστον κλινών νοσηλείας σε πρώτη φάση με δυνατότητα επέκτασης εάν κριθεί απαραίτητο.
  • Η λειτουργία ΜΕΘ με τουλάχιστον 8 κλίνες και το αντίστοιχο εξειδικευμένο προσωπικό.
  • Η λειτουργία, σε όσα νοσοκομεία δεν υπάρχει ήδη, διαγνωστικής μονάδας σε χώρο κατάλληλα εξοπλισμένο εκτός των νοσοκομειακών εγκαταστάσεων για πρώτο έλεγχο πολιτών με συμπτώματα covid-19.
  • Η μετακίνηση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού από τα άλλα Νοσοκομεία της Δ. Μακεδονίας για την υποστήριξη της νέας μονάδας αλλά και προς τα υπόλοιπα Νοσοκομεία για την αντιμετώπιση της καθημερινής λειτουργίας.
  • Η ενίσχυση του ΕΚΑΒ και η συνεργασία ασθενοφόρων ιδιωτικών κλινικών.
  • Η ενεργοποίηση της λίστας επικουρικού προσωπικού όλων των ειδικοτήτων για άμεση πρόσληψη όπου αυτό κριθεί απαραίτητο.
  • Η ενεργοποίηση σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στρατιωτικού ιατρικού προσωπικού εξειδικευμένου κατά περίπτωση σε περιστατικά που θα απαιτηθούν.
  • Η ενεργοποίηση εθελοντικά ιδιωτών γιατρών, εάν απαιτηθεί, για την κάλυψη κενών σε εφημερίες και κλινικές σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο.
  • Η δημιουργία ενός γραφείου οργάνωσης και διοίκησης της περιφερειακής αυτής λειτουργίας με στελέχη της 3ης ΥΠΕ στην Κοζάνη.

 

 

Μοιράσου το άρθρο: