Με πρωτοβουλία της ομάδας ομάδας Sarantaporo.gr πριν από τέσσερα χρόνια στήθηκε μία ασύρματη δικτυακή υποδομή κοινής χρήσης για το Σαραντάπορο και άλλα 14 χωριά γύρω του και την οικοδόμηση μίας κοινότητας γύρω απο αυτή.Πρόκειται για μια πρωτοβουλία, που μόνο οφέλη μπορεί να αποφέρει στα χωριά της επαρχίας Ελασσόνας και όχι μόνο. Όμως η δράση της ομάδας Sarantaporo.gr δεν σταμάτησε εδώ αλλά προχώρησε και στη δημιουργία ντοκιμαντέρ που αφορά την ευρύτερη περιοχή του Σαρανταπόρου Ελασσόνας.

Σχετικά με τη δραστηριότητα της ΑΜΚΕ Sarantaporo.gr και την Καμπάνια Χρηματοδότησης από το πλήθος που τρέχει αυτήν την περίοδο για την παραγωγή του ντοκιμαντέρ, μίλησαν στην ΕΡΤ Λάρισας τα μέλη της ομάδας η κα. Λία Γκουντρουμπή και ο κ. Αχιλλέας Βαϊτσης, οι οποίοι επεσήμαναν τα εξής:
«Είμαστε όλοι από το Σαραντάπορο και αγαπάμε το χωριό μας, το 2010 σε συνεργασία με την ΕΛΑΚ, με τους συλλόγους και φορείς της περιοχής, στήσαμε ένα ασύρματο δίκτυο και ιστοσελίδα το saradaporo.gr, με τον καιρό το δίκτυο αυτό επεκτάθηκε και λειτουργεί σήμερα σε 14 γειτονικά χωριά. Τεχνικά υπάρχει η δυνατότητα να επεκταθεί και η επιθυμία μας είναι να αφορά όλο τον δήμο Ελασσόνας, η δράση αυτή δεν προσφέρει μόνο μια απλή σύνδεση στο διαδίκτυο, είναι μια υποδομή στην οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν αγρότες, κτηνοτρόφοι, θα επικοινωνούν και θα συνεργάζονται. Σε κάθε χωριό θα πρέπει να υπάρχει μια ομάδα που θα μπορέσει να υποστηρίζει αυτό το δίκτυο.

Λία Γκουντρουμπή - Αχιλλέας Βαϊτσης (sarantaporo.gr) στην  ΕΡΤ Λάρισας
Λία Γκουντρουμπή – Αχιλλέας Βαϊτσης (sarantaporo.gr) στην ΕΡΤ Λάρισας
Για να στηριχθεί αυτή η προσπάθεια πέρα από ανθρώπινους χρειάζονται πόροι, τεχνολογικός εξοπλισμός. Εμείς θέλουμε να προβάλουμε την δράση αυτή, παρόμοιο είναι το Μητροπολιτικό Δίκτυο Αθηνών όπου ο καθένας που το χρησιμοποιεί πληρώνει τον εξοπλισμό του. Το 2012 πραγματοποιήσαμε συνέδριο προγραμματιστών στο χωριό, των ανθρώπων που έχουν δημιουργήσει το λογισμικό με το οποίο λειτουργεί ο εξοπλισμός που έχουμε. Τους καλέσαμε να δουν το αντίκτυπο που έχει το όλο εγχείρημα στην τοπική κοινωνία, τους έχουμε δίπλα μας και μας στηρίζουν. Μέσα από αυτό έχει δημιουργηθεί ένα άλλο δίκτυο με ανθρώπους που βρίσκονται σε άλλα μέρη του πλανήτη και αγαπάνε και αυτοί το Σαραντάπορο που αγαπάμε και εμείς, έτσι προέκυψε και η συνεργασία μας με τον σκηνοθέτη Ηλία Μαρμαρά, θα κάνουμε ένα ντοκιμαντέρ που θα αναδείξει την προσπάθεια που έχουμε κάνει, το αντίκτυπο της στην τοπική κοινωνία.

sarantaporo xartisΈχουμε ξεκινήσει καμπάνια χρηματοδότησης από τον κόσμο, μπορεί οποιοσδήποτε μέσω της ιστοσελίδας saradaporo.gr να βοηθήσει την προσπάθειά μας αυτή. Η καμπάνια είναι κλειστού τύπου, πράγμα που σημαίνει ότι αφορά ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, αν δηλαδή δεν πιάσουμε τον στόχο που έχουμε βάλει η καμπάνια θεωρείται μη ολοκληρωμένη και τα χρήματα επιστρέφονται στους δωρητές. Μέχρι στιγμής έχουμε μόνο το 48%, μέσα σε 15 ημέρες λήγει η καμπάνια και γι αυτό καλούμε τον κόσμο που μπορεί και θέλει να μας βοηθήσει. Δεν μας ενδιαφέρει το ποσό αλλά μας ενδιαφέρει η συμμετοχή».

Μοιράσου το άρθρο: