Mε τη συμμετοχή 700 περίπου αθλητών πραγματοποιείται την ερχόμενη Κυριακή 8 Δεκεμβρίου ο 17ος ημιμαραθώνιος αγώνας Τύρναβος – Λάρισα καθώς και αγώνας 5 χλμ.

Τον αγώνα διοργανώνουν ο Δήμος Λαρισαίων και ο Δήμος Τυρνάβου, με τη συνεργασία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας, Σύλλογο Βετεράνων Αθλητών Στίβου (ΣΥΒΑΣ), τη στήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού-Υπεραποστάσεων και πλήθος εθελοντών.

Ενόψει του αγώνα οι διοργανωτές έδωσαν συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο της Λάρισας, τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία του αγώνα και απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής.
Πρώτος το λόγο πήρε ο αναπληρωτής δήμαρχος Λαρισαίων κ. Γιώργος Σούλτης, εξέφρασε τη χαρά του για τις πολλές συμμετοχές, συμπληρώνοντας πως ο συγκεκριμένος αγώνας αποτελεί πλέον θεσμό για τα αθλητικά δεδομένα της περιοχής και όχι μόνο. Ξεχωριστές ευχαριστίες απηύθυνε στις εθελοντικές οργανώσεις που συμβάλλουν τα μέγιστα για την ασφαλή και ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.
Από την πλευρά του αντιδήμαρχος του Δήμου Τυρνάβου κ. Χριστόφορος Κατσαρός, επεσήμανε ότι ο Δήμος Τυρνάβου συμμετέχει και στηρίζει ενεργά τη διοργάνωση απευθύνοντας μάλιστα κάλεσμα συμμετοχής στους δυο αγώνες.
Ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού του Δήμου Λαρισαίων κ. Μιχάλης Αναστασίου με την σειρά του, έκανε λόγο για ένα κορυφαίο μαζικό αθλητικό γεγονός, σημειώνοντας ότι ήδη υπάρχει ρεκόρ συμμετοχών με 700 ως στιγμής, ενώ αναφέρθηκε σε τεχνικά στοιχεία της διοργάνωσης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας κ. Ηλίας Καφές, ευχήθηκε καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες, τονίζοντας ότι φέτος θα κλείσουν δρόμοι όπως η Γεωργιάδου και ο περιφερειακός, διότι θα διευκολυνθεί έτσι πολύ η διεξαγωγή του αγώνα. «Νικήτρια σε αυτόν τον αγώνα είναι η ίδια η συμμετοχή. Καλώ όλους τους Λαρισαίους να τρέξουν τουλάχιστον στα 5χλμ και να κάνουν έτσι ένα ξεκίνημα βάζοντας την άθληση στην ζωή τους» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καφφές.
Ολοι οι εκπρόσωποι των διοργανωτών αναφέρθηκαν στην ιδιαίτερα καθοριστική συμβολή της Τροχαίας Λάρισας στην άρτια διοργάνωση και ασφάλεια του αγώνα, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στον παρόντα στην συνέντευξη διοικητή του τμήματος Τροχαίας Λάρισας κ. Σερ. Καφετζή, ο οποίος ζήτησε την κατανόηση των οδηγών καθώς κεντρικοί δρόμοι θα κλείσουν την Κυριακή, προκειμένου να δισφαλιστεί η ασφάλεια των αθλητών.

Μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης όπως τις προηγούμενες χρονιές έτσι και φέτος είναι η εταιρεία EXALCO. Η εκπρόσωπος της εταιρείας κ. Εύη Καντώνια τόνισε ότι η EXALCO στέκεται, με χαρά, αρωγός στις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις της περιοχής.
Ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας κ. Απ. Γούλας εξέφρασε τη χαρά του για τη συμμετοχή των μελών του Συλλόγου στη διοργάνωση, ενώ ο πρόεδρος της ΠΕΠΦΑ και του Νομαρχιακού Τμήματος της Λάρισας κ. Κώνσταντίνος Τσιντώτας τόνισε ότι συμμετέχουν σε μια τέτοια διοργάνωση που σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες προς την φυσική δραστηριότητα και την άσκηση. Παάλληλα σκοπό έχει να αναδειχθεί το δρομικό κίνημα και μέσα από αυτό η βίου άθληση και η βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Πληροφορίες για τους αγώνες
-Για τον Ημιμαραθώνιο η απόσταση που θα διανύσουν οι αθλητές είναι 21.097 μ. ασφάλτινης διαδρομής επί του οδικού άξονα Τύρναβος-Λάρισα, με παράκαμψη στο χωριό Αγ. Σοφία και έως τον κυκλικό κόμβο Κοζάνης-Σανδράκη, – κυκλικό κόμβο Σανδράκη-Αεροδρομίου(Ν.Σμύρνη)-Αεροδρομίου-Γεωργιάδου-πεζόδρομος Βενιζέλου και τερματισμός στο αρχαίο θέατρο.
-Για τα 5 χλμ. από το Αρχαίο θέατρο-Πεζόδρομος Βενιζέλου –Πεζογέφυρα Πηνειού – Κηποθέατρο –Αγ.Αικατερίνη– πεζόδρομος κοίτης Πηνειού – – Γέφυρα ΔΕΥΑΛ – από τη Β΄ Γέφυρα Πηνειού είσοδος στην Καλλιθέας –Πεζόδρομος Βενιζέλου-Αρχαίο θέατρο (Τερματισμός) .

Σημαντική είναι η συμμετοχή εθελοντών για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα από μέλη των:

· ΚΟΙΝ.Σ.Ε.Π. ¨Αθλοτεχνίες¨

· Ε.Ε.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ / Τμ. ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ

· ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ Παράρτημα Λάρισας

· ΕΝΩΣΗ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

· ΕΠΙΛΕΚΤΗ ΟΜΑΔΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ

· Σύλλογος VESPA CLUB ΛΑΡΙΣΑΣ

· ΛΕ.Φ.Φ.Α.Μ / Λέσχη Φαλαναίων Φίλων Αυτ/του Μοτοσικλέτας

· ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ Γ. Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ

· Σύλλογος ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

· Κριτές Στίβου Αν. Θεσσαλίας

· ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΤ/ΤΩΝ MOTORIDERS

· ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ & ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

· ΣΕΓΑΣ ΑΝ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

· Π.Ε.Π.Φ.Α. Ν. Λάρισας

· Σύλλογος Βετεράνων Αθλητών Λάρισας

· Και πολλούς άλλους εθελοντές

Μέγας Χορηγός :Συστήματα Αλουμινίου «EXALCO» και χορηγός το καφέ Gossip.

Μοιράσου το άρθρο: