Tο 1ο Business Future e-Forum προγραμματίζεται να διεξαχθεί, από το Ινστιτούτο Επιχειρηματικού Μέλλοντος σε συνεργασία με τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΘΕΣΣΑΛΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ και ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ, διαδικτυακά 5, 6 και 7 Μαΐου.

Στην κορύφωση της κρίσης της νόσου COVID-19, ελήφθη η απόφαση ίδρυσης του Business Future Institute (Ινστιτούτο Επιχειρηματικού Μέλλοντος). Μια πρωτοβουλία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που απευθύνεται στον μέσο Έλληνα επιχειρηματία, ειδικά αυτόν που δραστηριοποιείται σε παραγωγικές και εξωστρεφείς δραστηριότητες. Τον επιχειρηματία αυτόν, που ενώ βλέπει τους άλλους να χτίζουν την επόμενη μέρα των επιχειρήσεων τους υιοθετώντας νέες τεχνολογίες που μετασχηματίζουν την εικόνα τους, την οργάνωση τους, τη λειτουργία τους, την παρουσία τους στην αγορά, την σχέση τους με πελάτες και προμηθευτές, την θέση τους στην κοινωνία, δεν τολμά καν να φανταστεί τον εαυτό του μαζί τους.
Στο Ινστιτούτο συμμετέχουν επιχειρηματίες, στελέχη επιχειρήσεων, ακαδημαϊκοί, φοιτητές, καθώς και διοικητικοί και επαγγελματικοί φορείς

Σκοπός του Business Future Institute είναι να βοηθήσει τον επιχειρηματία να κατανοήσει και να ενστερνιστεί τη νέα πραγματικότητα που θα προκύψει μετά την κρίση και να περάσει με σιγουριά στην επόμενη μέρα, να γίνει κομμάτι της γενιάς Ελλήνων επιχειρηματιών που θα είναι σε θέση να αναπτύξουν τους επιχειρήσεις τους δημιουργικά όχι απλώς σε εθνικό επίπεδο αλλά και στον διεθνή επιχειρηματικό στίβο, πλεονεκτώντας σε στρατηγική και εξειδικευμένα στελέχη, με όπλα την ολοκληρωμένη οργάνωση και την λογική και ρεαλιστική εφαρμογή του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Κύριο μέσο για την έκφραση τη διαμόρφωση των προτάσεων και την εξέλιξη, αποτελούν οι εκδηλώσεις “Business Future Forum” που πραγματοποιούνται είτε διαδικτυακά, είτε με φυσική παρουσία και επιδιώκουν να συνδέσουν τις κορυφές ενός ισοσκελούς τριγώνου, Διοικητική Εξουσία – Επιχειρηματική Κοινότητα – Ακαδημαϊκή Κοινότητα, που έχει ως σημείο τομής των διαμέσων του τον πολίτη – καταναλωτή.
Ειδικότερα το 1ο Business Future e-Forum προγραμματίζεται να διεξαχθεί, σε συνεργασία με τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΘΕΣΣΑΛΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ και ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ, διαδικτυακά 5, 6 και 7 Μαΐου σε τρεις ενότητες διάρκειας 90 λεπτών η κάθε μία με την παρακάτω θεματολογία.

1η Θεματική Ενότητα:
5 Μαΐου 18.00 – 19.30 Προς ένα νέο επιχειρείν;
Στη θεματική ενότητα αυτή, θα επιδιώκεται να τεθούν ερεθίσματα σκέψης για την επόμενη μέρα των επιχειρήσεων και της οικονομίας γενικότερα.
Στο πάνελ συμμετέχουν:
Θεόδωρος Σκυλακάκης, Υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής, Υπουργείο Οικονομικών
Αχιλλέας Νταβέλης, Πρόεδρος ΣΘΕΒ
Δρ. Θοδωρής Μεταξάς, Αν. Καθηγητής Οικονομικής Ανάπτυξης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Δρ. Γιάννης Κριτσωτάκις, Διδάκτωρ Εμπορικών Επιστημών Οικονομικού Πανεπιστημίου Βιέννης, συγγραφέας και εκπαιδευτής στελεχών επιχειρήσεων
Τη συζήτηση συντονίζει η δημοσιογράφος Γεν. Διευθύντρια GRTimes.gr & RealFm 1047.1 Μαρία Σαμολαδά με τη συμμετοχή του Τάσου Γούσιου, CEO Alpha Marketing, από τα ιδρυτικά μέλη του Ινστιτούτου.

2η Θεματική Ενότητα:
6 Μαΐου 18.00 – 19.30 Τεχνολογία και εργαλεία ψηφιακού μετασχηματισμού
θα συζητηθούν το πλαίσιο, οι τεχνολογικές εφαρμογές που πρέπει να ενσωματώσουν οι επιχειρήσεις την επόμενη μέρα και η σχέση των ανθρώπων (εντός και εκτός επιχειρήσεων) με αυτές.
Στο πάνελ συμμετέχουν:
Κωνσταντίνος Χαμπίδης, Διευθυντής του γραφείου του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Γιάννης Σύρρος, Γενικός Διευθυντής ΣΕΠΕ
Γιώργος Τσαπρούνης, Διευθυντής Επικοινωνίας Wind Ελλάς
Παναγιώτης Καζάνης, Managing Director BaaS Digital
Γιάννης Γιαλαμάς, Operations Manager στην SB Technologies, Μηχανικός Υποστήριξης at DrButton, Εισηγητής στο Aegean College
Τη συζήτηση συντονίζει o δημοσιογράφος του CNN Greece Δημήτρης Μαλλάς με τη συμμετοχή του Γιάννη Τριανταφύλλου, CEO TO ATOMO, από τα ιδρυτικά μέλη του Ινστιτούτου.

3η Θεματική Ενότητα:
7 Μαΐου 18.00 – 19.30 Εργασία και εργαζόμενοι στα ’20s
Στην ενότητα αυτή, εξετάζεται το πλαίσιο της επόμενης μέρας της εργασίας, οι γνώσεις και δεξιότητες που θα απαιτούνται πλέον από εργαζόμενους, η διαμόρφωση των κινήτρων και μεθόδων παρακίνησης καθώς και η στάση των εργοδοτών απέναντι στις νέες προκλήσεις.
Στο πάνελ συμμετέχουν:
Όλγα Τσιούρβα, Περιφερειακή Διευθύντρια ΟΑΕΔ Θεσσαλίας
Βενετία Κουσία, Γενική Διευθύντρια, Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας – CompeteGR
Βικτώρια Μπέλλου, Αν. Καθηγήτρια Διοίκησης, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Λουκάς Ζαχείλας, Επικεφαλής Τομέα Συστημάτων και Θεσμών Επαγγελματικής Κατάρτισης CEDEFOP
Δημήτρης Καρακούλας, Σύμβουλος επιχειρήσεων με διεθνή εμπειρία
Τη συζήτηση συντονίζει η Communication & Branding Architect Αφροδίτη Κράβαρη με τη συμμετοχή της Μίνας Τολίδου, Διευθύντρια γρ. Θεσσαλονίκης Alpha Marketing από τα ιδρυτικά μέλη του Ινστιτούτου.

Η συμμετοχή στο forum είναι δωρεάν και θα μεταδοθεί και από τη σελίδα facebook “Business Future Institute”
Για συμμετοχή εγγραφείτε στον παρακάτω σύνδεσμο http://businessfutureinstituteeforum.eventbrite.com

Μοιράσου το άρθρο: