Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας στην συνεδρίασή της την 9/12/2019 αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης Απεργίας, οπότε η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να φέρει στην Βουλή το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο- το νέο αντιασφαλιστικό έκτρωμα, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΚΛ.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, με το χτύπημα στην επικουρική ασφάλιση που ετοιμάζει έρχεται να ολοκληρώσει ένα έγκλημα διαρκείας , που ξεκίνησαν και εξέλιξαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και κάθε λογής συγκυβερνήσεις. Στόχος ήταν και είναι η πλήρης διάλυση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης και η μετατροπή της σε ατομική υπόθεση του κάθε εργαζόμενου. Επιδιώκουν την απαλλαγή των εργοδοτών και του κράτους από την υποχρέωση καταβολής εισφορών για την κοινωνική ασφάλιση και την αξιοποίηση της ως ένα νέο πεδίο κερδοφορίας για τους επιχειρηματίες.
Η επίθεση αυτή είναι στενά συνδεδεμένη με το χτύπημα στους μισθούς, τα μεροκάματα, τα εργασιακά δικαιώματα. Θέλουν να σαρώσουν ότι απέμεινε για αυξήσουν τα κέρδη των μονοπωλίων. Είναι επίθεση κοινή και στις άλλες χώρες της ΕΕ , όπως φανερώνει η αντιασφαλιστική επέλαση που επιχειρεί η κυβέρνηση του Μακρόν στην Γαλλία. Δείχνει πως έχουμε κοινό εχθρό τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων και τις κυβερνήσεις που τα υπηρετούν.
Η κοινωνική ασφάλιση δεν μας χαρίστηκε. Αποτελεί μια μεγάλη κατάκτηση , αποτέλεσμα σκληρών αγώνων και θυσιών των εργαζομένων και δεν θα την παραδώσουμε σε όλους αυτούς. Έδωσε την δυνατότητα να διασφαλίζεται η ζωή μας σε μια σειρά βασικές ανάγκες όπως είναι η υγεία, η πρόνοια, η προστασία από την φθορά της υγείας μας στην εργασία αλλά και η οικονομική του εξασφάλιση όταν τελειώνει ο εργάσιμος βίος(σύνταξη).
Γι’ αυτό, το μεγάλο μέτωπο ενάντια στην διάλυση του κοινωνικού της χαρακτήρα δεν αφορά μόνο τους συνταξιούχους, γιατί δεν είναι μόνο το δικαίωμα στη σύνταξη. Αφορά τους εργαζόμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες, τους αγρότες, τους επαγγελματίες ΕΒΕ, όλο τον εργαζόμενο λαό.
Γι΄αυτό η κοινωνική ασφάλιση είναι δικαίωμα κι όχι κόστος. Για εμάς δεν είναι ελευθερία να έχει ασφάλιση και υγεία όποιος έχει λεφτά στην τσέπη και διαθέτει ένα σημαντικό εισόδημα. Δεν είναι ελευθερία να «επενδύουμε» τη ζωή και το μέλλον μας στην αβεβαιότητα.
Είναι χρέος μας να υψωθεί τώρα τείχος απέναντι στην νέα επίθεση, από όλους εμάς. Να βάλουμε εμπόδια στα σχέδια κυβέρνησης – μεγαλοεργοδοσίας, να τους κόψουμε τη φόρα.
Δηλώνουμε αλληλέγγυοι στον αγώνα των Γάλλων συναδέλφων μας που εδώ και δύο εβδομάδες είναι στον δρόμο παλεύοντας ενάντια την καταστροφή των εργασιακών, συνταξιοδοτικών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.
Είναι αγώνα κοινός ! Δεν περισσεύει κανένας σε αυτόν τον αγώνα, που πρέπει να είναι ενιαίος, μαζικός, ταξικός! Κάθε εργαζόμενος, κάθε σωματείο, κάθε τίμιος συνδικαλιστής πρέπει να πάρει τη θέση του σε αυτό το μετερίζι!
Να απαιτήσουμε να καταργηθούν τώρα όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι! Να παλέψουμε για ένα δημόσιο, υποχρεωτικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης για όλο τον λαό !
Καλούμε όλα τα Σωματεία να συνεδριάσουν άμεσα, να πάρουν αποφάσεις και όλα τα μέτρα για να οργανώσουν από τώρα την επιτυχία της απεργιακής μας κινητοποίησης».

Μοιράσου το άρθρο: