Τα ονόματα τριών μεγάλων αγωνιστών της Θεσσαλίας θα φέρουν οι 3 δίδυμες σήραγγες στα Τέμπη, ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός από το μνημείο εθνικής αντίστασης στην Αγία Παρασκευή όπου κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη του μπουρλοτιέρη του ΕΛΑΣ Αντώνη Βρατσάνου.

Είναι τιμή και χαρά που βρίσκομαι σήμερα εδώ, είπε ο Αλέξης Τσίπρας που μίλησε για τη δράση και το αγωνιστικό φρόνημα του Αντώνη Βρατσάνου στην Κατοχή: «έδωσε τη μάχη και κατάφερε τόσο σημαντικά πλήγματα στον εχθρό που τα ζήλευαν ακόμη και οι σύμμαχοί μας. Το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να δώσουμε το όνομά του σε μια από τις σήραγγες. Ονόματα ακόμη δύο μεγάλων αγωνιστών της Θεσσαλίας θα φέρουν και οι άλλες σήραγγες, του Μαρίνου Αντύπα και του Ρήγα Φεραίου» ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στην αξιοποίηση της Κοιλάδας των Τεμπών, λέγοντας ότι πρόκειται για ένα σημείο απαράμιλλης ομορφιάς που πρέπει να αξιοποιηθεί. Τη μελέτη για την ανάδειξή της διεκδικήσαμε και κερδίσαμε να κάνει ο παραχωρησιούχος του έργου και εμείς θα την εντάξουμε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ώστε να αντλήσουμε χρηματοδοτήσεις από το ΕΣΠΑ για την υλοποίησή της, επεσήμανε ο Πρωθυπουργός.

Αυτή την ώρα αρχίζει η τελετή παράδοσης στις σήραγγες.

Μοιράσου το άρθρο: