Σε απόσυρση των ψηφοδελτίων για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια στη Διεύθυνση Π.Ε. Λάρισας, προχώρησαν σήμερα το μεσημέρι όλες οι παρατάξεις του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Λάρισας, προασπίζοντας – όπως τονίζουν – κατ’ αυτόν τον τρόπο τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις συλλογικές διαδικασίες.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων, Δ. Παπαποστόλου, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας χωρίς κανέναν διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα, αποφάσισε την επιβολή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.
Αποτελεί επίθεση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου στο εκπαιδευτικό συνδικαλιστικό κίνημα, στοχεύει τις συλλογικές διαδικασίες και τη λειτουργία των σωματείων.
Δεν θα συναινέσουμε στον ευτελισμό του θεσμού του αιρετού και τη λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων χωρίς καμία παρέμβαση του κινήματος και έκφραση των διεκδικήσεων των εργαζομένων.
Καλούμε για μια ακόμη φορά την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να εισακούσει την πρόταση της ΔΟΕ, για διενέργεια των εκλογών ανάδειξης των αιρετών όταν θα υπάρξουν οι ευμενείς υγειονομικές συνθήκες, που θα καταστήσουν τη διενέργεια των εκλογών ασφαλή, με τη δια ζώσης παρουσία των συναδέλφων και όχι με ηλεκτρονικό τρόπο, σε εργάσιμη ημέρα χωρίς άδεια και με παράταση, μέχρι τότε, της θητείας των νυν αιρετών».

Μοιράσου το άρθρο: