Θετικά διαγνώστηκαν ακόμη τρία ηλικιωμένα άτομα, ένα ζευγάρι και ένας ακόμη άνθρωπος από τον Αμπελώνα Λάρισας, χθες το βράδυ. Τα περιστατικά νοσηλεύονταν ως ύποπτα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Συνολικά, χθες, οι διαγνωσμένοι ως θετικοί στον κορονοϊό στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας έφτασαν τους 12.

Στην Μονάδα Λοιμωδών Νοσημάτων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της πόλης νοσηλεύονται με Covid-19 δεκαπέντε ασθενείς. Ανάμεσά τους και δύο νεαροί γιατροί, που υπηρετούν στα νοσοκομεία της Λάρισας, και οι οποίοι εμφανίζουν συμπτώματα βαριάς πνευμονίας. Μέχρι στιγμής δε χρειάστηκε να διασωληνωθούν.

Στη ΜΕΘ του ΠΓΝΛ νοσηλεύονται διασωληνωμένες δύο γυναίκες και δύο άντρες, και αποσωληνωμένη από προχθές το βράδυ η νεαρή ειδικευόμενη γιατρός. Η υγεία της βελτιώνεται σταθερά, και αν συνεχίσει έτσι πιθανόν να βγει σύντομα από τη ΜΕΘ.

«Ουδείς άτρωτος στον κορονοϊό» είναι το μήνυμα το οποίο στέλνουν οι γιατροί που φροντίζουν τους ασθενείς.

Για δυσαναπλήρωτο κενό που αφήνουν οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων οι οποίοι νοσούν με Covid-19 κάνουν λόγο οι γιατροί του ΕΣΥ του ΠΓΝΛ με ανακοίνωσή τους, και ζητούν από το υπουργείο Υγείας προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Αγωνία και ανησυχία επικρατεί και μεταξύ των στελεχών και των στρατιωτών που υπηρετούν στην 1η Στρατιά Λάρισας, καθώς προ ημερών διαγνώστηκε θετικός συνάδελφός τους. Χθες, τουλάχιστον 30 στελέχη των Ε.Δ. και φαντάροι της 1ης Στρατιάς έδωσαν δείγμα και αναμένουν -απομονωμένοι- τα αποτελέσματα.

Ανησυχία Καλογιάννη

Ανήσυχος για τον αριθμό των κρουσμάτων εμφανίστηκε ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης:

«Η πόλη της Λάρισας και η ευρύτερη περιοχή αντιμετωπίζουν ξανά, με ένταση, την πρόκληση του Covid 19. Νιώθω ιδιαίτερα ανήσυχος. Τα κρούσματα που καταγράφονται μέσα στον Αύγουστο είναι αυξημένα. Δύο φαίνεται να είναι οι κύριοι λόγοι για την αύξηση που καταγράφεται στην περιοχή μας: οι κοινωνικές εκδηλώσεις με πολυάριθμους καλεσμένους (πχ γάμοι) και η κινητικότητα νέων ανθρώπων κατά την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών.
Απευθυνόμενος στους συμπολίτες μου αισθάνομαι την ανάγκη να ζητήσω να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Ακόμα και να προσαρμόσουν τον προγραμματισμό τους στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν, τηρώντας πάντα τα μέτρα που ανακοινώνονται από την Πολιτεία, όπως και τα βασικά μέτρα προστασίας (υγιεινή χεριών, αποστάσεις, απολυμαντικά, μάσκα όπου χρειάζεται)
Ο κορονοϊος είναι εδώ και στην κορύφωση του καλοκαιριού μας δείχνει ποσό απειλητικός μπορεί να γίνει.
Ως γνωστόν ο Δήμος εφαρμόζει ήδη προληπτικά μέτρα, ενώ έχουν ακυρωθεί με απόφαση της Δημοτικης Αρχής όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις που θα μπορούσαν να συντελέσουν στην εξάπλωση του ιού. (πχ παζάρι)
Αυτή την ώρα όλοι πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, ώστε το Φθινόπωρο να συνεχίσουμε την προσπάθεια υπό καλύτερες συνθήκες.
Αντιλαμβάνομαι και κατανοώ την έκδηλη αγωνία των επαγγελματιών της εστίασης για τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για περιφέρειες και περιφερειακές ενότητες συμπεριλαμβανομένης και της Π.Ε Λάρισας. Πολλές από τις απορίες που εκφράζουν είναι και δικές μου.
Η Κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί την αγωνία τους και σε περίπτωση που επιμείνει στην εφαρμογή των μέτρων που ανακοίνωσε πρέπει να υπάρξουν άμεσα νέα μέτρα στήριξης των επαγγελματιών και των πολλών εργαζομένων.
Σε αυτή τη προσπάθεια είμαι μαζί τους!»

Μοιράσου το άρθρο: