Δεκαεπτά νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν συνολικά σε Λάρισα, Τρίκαλα και Βόλο, σύμφωνα με την ειδική συντονιστική ομάδα που συστήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της κρίσης της covid-19.

Η κατανομή των κρουσμάτων έχει ως εξής:
Στην περιοχή της Λάρισας καταγράφηκαν 12 νέα κρούσματα Covid -19. Πέντε κρούσματα δεν διαθέτουν ενδείξεις επιδημιολογικής σύνδεσης και εξετάστηκαν δύο σε ιδιωτικά εργαστήρια, δύο στο Π.Γ.Ν. Λάρισας και ένα στο Γ.Ν. Λάρισας. Επιπρόσθετα 3 κρούσματα αποτελούν επαφές κρουσμάτων άλλων γεωγραφικών περιοχών και εξετάστηκαν δύο σε ιδιωτικό εργαστήριο και ένα στο Γ.Ν. Λάρισας ενώ 1 ακόμη κρούσμα προέρχεται από δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο Κουτσόχερο. Τέλος 1 κρούσμα εξετάστηκε στο Γ.Ν. Λάρισας κατόπιν συμπτωμάτων ενώ 2 ακόμη κρούσματα αποτελούν επαφές κρουσμάτων (13/10/2020)-(15/10/2020)και προέκυψαν ένα κατόπιν ιχνηλατήσεως και ένα κατόπιν εξέτασης στο Γ.Ν Λάρισας.

Στην περιοχή του Βόλου καταγράφηκε 1 νέο κρούσμα Covid -19. Το κρούσμα επέστρεψε από άλλη γεωγραφική περιοχή και εξετάστηκε σε ιδιωτικό εργαστήριο κατόπιν συμπτωματολογίας.

Στην περιοχή των Τρικάλων καταγράφηκαν 4 νέα κρούσματα Covid -19. Τρία κρούσματα αποτελούν επαφές κρουσμάτων (13/10/2020) και προέκυψαν δύο κατόπιν ιχνηλατήσεως και ένα κατόπιν εξέτασης στο Γ.Ν Τρικάλων ενώ 1 ακόμη εξετάστηκε στο Γ.Ν Τρικάλων κατόπιν συμπτωματολογίας.

Μοιράσου το άρθρο: