Δήμος Λαρισαίων: Νέες μελέτες για δρόμους ήπιας κυκλοφορίας

Με σταθερό βηματισμό και γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται η υλοποίηση του σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Λαρισαίων, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου.
Πέραν των γνωστών έργων αναπλάσεων δρόμων που έχουν υλοποιηθεί και υλοποιούνται, ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απ. Καλογιάννης, υπέγραψε σύμβαση για το β’ μέρος της κυκλοφοριακής μελέτης εφαρμογής στην κεντρική περιοχή της Λάρισας, με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

Η περιοχή μελέτης της νέας σύμβασης που υπεγράφη περιλαμβάνει:
-Τον εσωτερικό δακτύλιο της πόλης της Λάρισας δηλαδή τις οδούς Λαγού, Τάκη Τσιόγκα (πρώην Καλλιθέας) και το μη διανοιγμένο τμήμα του, Γεωργιάδου, Αεροδρομίου, Ηρώων Πολυτεχνείου.
-Το σύνολο της περιοχής που περικλείεται μεταξύ των οδών Λαγού, Τάκη Τσιόγκα (πρώην Καλλιθέας) και το μη διανοιγμένο τμήμα της περιοχής Γεωργιάδου, Αεροδρομίου, Ηρώων Πολυτεχνείου, Ανθίμου Γαζή, Κύπρου, Νικηταρά, Αυξεντίου.
-Τις οδούς Ζωοδ. Πηγής, Ρόδου, Ολύμπου, Διονύσου της περιοχής των Αμπελοκήπων.
Η συμβατική αμοιβή της μελέτης ανέρχεται στο ποσό των 172.500.
Δήμος Λαρισαίων: Νέες μελέτες για δρόμους ήπιας κυκλοφορίας
Έτσι το επόμενο διάστημα ο Δήμος θα παραλάβει από τους αναδόχους νέες μελέτες εφαρμογής για δρόμους στο κέντρο της πόλης, που θα αφορούν στο γεωμετρικό σχεδιασμό οδών, στη διαμόρφωση κόμβων, πεζοδρόμων ποδηλατοδρόμων, οδών ήπιας κυκλοφορίας, στην οριοθέτηση χώρων στάθμευσης κ.λ.π. ενώ θα περιλαμβάνει την μελέτης σήμανσης.
Τονίζεται ότι η ύπαρξη μελετών εφαρμογής αποτελεί προϋπόθεση για το Δήμο προκειμένου να διεκδικήσει έγκαιρα χρηματοδότηση από Εθνικούς χρηματοδοτικούς μηχανισμούς και μέσω κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος