Σε ομόφωνο ψήφισμα κατέληξαν τα μέλη της διαπαραταξιακής επιτροπής που συγκροτήθηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την έκδοση ψηφίσματος για την ανάγκη μονιμοποίησης των συμβασιούχων καθαριστριών στα σχολεία του Δήμου Λαρισαίων. Την έκδοψση ψηφίσματος πρότεινε ο Συλλόγος Υπαλλήλων Δήμων Ν. Λάρισας.

Η διαπαραταξιακή επιτροπή μετά από συνεδρίαση της, πρότεινε καιθ αποφασίστηκε ομόφωνα η έκδοση του κάτωθι ψηφίσματος, με τη δήλωση της Δημοτικής Παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης ότι ψηφίζει λευκό.

Το κείμενο του ψηφίσματος έχει ως εξής: «Η πανδημία ανέδειξε το ρόλο και την ευθύνη των εργαζομένων στην καθαριότητα. Είναι οι εργαζόμενοι που έχουν το βαρύ καθήκον και την ευθύνη της καθαριότητας και της υγιεινής σε αρκετούς κλάδους, στα νοσοκομεία, στις μεταφορές, στις εκπαιδευτικές μονάδες.
Την ίδια στιγμή όμως και παρά τα θετικά σχόλια που έλαβαν για τις υπηρεσίες που προσέφεραν, χιλιάδες εργαζόμενοι στη σχολική καθαριότητα βρίσκονται στον αέρα, καθώς οι υφιστάμενες συμβάσεις τους λήγουν τον Ιούνιο.

Το Σεπτέμβριο και με δεδομένο το ενδεχόμενο ενός νέου κύματος της πανδημίας όπως εκτιμά η επιστημονική κοινότητα, δεν επιτρέπονται πειράματα όσον αφορά την υγιεινή και την καθαριότητα, την επαρκή κάλυψη των σχολικών μονάδων. Το ζήτημα του μόνιμου και του αναγκαίου σε αριθμό προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία ούτε αναβολή παίρνει ούτε μπορεί να αφεθεί σε εργολάβους.

Οι 133 εργαζόμενες, συμβασιούχες καθαρίστριες στα σχολεία του δήμου μας, με 15 χρόνια συνεχόμενης εργασίας, δεν επιτρέπεται να παραμένουν στο απαράδεκτο καθεστώς της εργολαβίας και σε διαρκή ομηρία, να γίνονται μπαλάκι μεταξύ φορέων και υπουργείων, από την κάθε κυβέρνηση.

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΛΟΓΟΥΣ ΖΗΤΟΥΜΕ:
1. Τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων καθαριστριών των σχολείων του Δήμου Λαρισαίων, στη βάση κοινωνικών κριτηρίων και των διαδικασιών της κείμενης νομοθεσίας, μέσω της επαρκούς μοριοδότησής τους, και κάλυψη όλων των αναγκών για ασφάλεια και καθαριότητα Σχολείων.
2. Την επαρκή χρηματοδότηση του Δήμου Λαρισαίων, έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η κάλυψη των μισθωτικών αναγκών των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων».

Μοιράσου το άρθρο: