Με άκρως καλοκαιρινό καιρό και διάθεση, συνεχίζεται το 11ο εργαστήριο“ΑλλάΖω Σελίδα…από τη βιβλιοθήκη ↔ στο σπίτι” που διοργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας και συμμετέχει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων – Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας.

Κάθε χρόνο στις 20 Μαΐου γιορτάζεται η Ευρωπαϊκή Ημέρα για τη θάλασσα. Από το 2008 η Ευρωπαϊκή Ένωση καθιέρωσε τη μέρα αυτή για να τονίσει την σπουδαιότητα των θαλασσών και των ωκεανών στην καθημερινή ζωή των πολιτών, αλλά και την προσπάθεια για την βιώσιμη ανάπτυξή τους. Η θάλασσα είναι ατελείωτη και ασταμάτητη. Τα κύματά της ταξιδεύουν ανθρώπους, αντικείμενα, ενέργεια. Είναι όμως τα μοναδικά κύματα που συναντάμε σε αυτήν; Τα δελφίνια μας δίνουν την απάντηση και μας δείχνουν τον δρόμο της επικοινωνίας…
Στο εργαστήριο αυτό τα παιδιά θα μελετήσουν τον ήχο μέσα από την επικοινωνία των δελφινιών. Θα γνωρίσουν τι είναι τα ηχητικά κύματα, πώς δημιουργούνται και πώς τα δελφίνια τα χρησιμοποιούν για την επικοινωνία τους. Στο τέλος, θα πειραματιστούν με ένα κλασικό και απλό αυτοσχέδιο “τηλέφωνο” για να επικοινωνήσουν με με κάποιον φίλο τους και να αντιληφθούν την μεταφορά των ηχητικών κυμάτων.

Με ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail) θα σταλεί το αρχείο με τις οδηγίες του εργαστηρίου μαζί με την προτεινόμενη βιβλιογραφία στην οποία υπάρχουν και πάλι οι υπερσύνδεσμοι για βιβλία σε ψηφιακή μορφή και προτεινόμενα βίντεο.
Μπορείτε να βγάλετε φωτογραφία τα αυτοσχέδια τηλέφωνά σας καθώς τα φτιάχνετε ή τα χρησιμοποιείτε και να τα στείλετε στην βιβλιοθήκη μας (μέσω email)! Προσέχουμε πάντα στις φωτογραφίες να μην εμφανίζονται τα πρόσωπά μας. Εμείς, αν το επιθυμείτε, θα τα αναδημοσιεύσουμε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης!
Ηλικίες 11-15 ετών Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα.
Για δηλώσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα θα πρέπει να σταλεί ηλεκτρονικό μήνυμα στο e-mail της βιβλιοθήκης edimovivlio@hotmail.gr με το όνομά και την ηλεκτρονική διεύθυνσητ του συμμετέχοντος.

Μοιράσου το άρθρο: