Τη σύγκλιση διαδικτυακής σύσκεψης την ερχόμενη Τρίτη 8 του μηνός, με τη συμμετοχή των υπουργών Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη, Υποδομών Κ. Καραμανλή, Περιβάλλοντος Κ. Χατζηδάκη και του διευθύνοντος σύμβουλου της ΔΕΗ Γ. Στάση, ανακοίνωσε σήμερα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός για το θέμα του Αχελώου, μετά και τις αρνητικές εξελίξεις, που σηματοδότησε η απόρριψη της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το Φράγμα της Μεσοχώρας, από το Ε’ Τμήμα του ΣτΕ.
Ο κ. Αγοραστός τόνισε με έμφαση, πως «οι καθυστερήσεις στο έργο συνιστούν περιβαλλοντικό, οικονομικό και τουριστικό έγκλημα», σημειώνοντας παράλληλα, πως «για το έργο αυτό έχουν δαπανηθεί χρήματα του ελληνικού λαού, ύψους 1,2 δισ.»
Ο περιφερειάρχης επέρριψε «ευθύνες για την εξέλιξη αυτή στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», καθώς, όπως είπε «δεν περιέλαβε το έργο του Αχελώου στην αναθεώρηση των Σχεδίων Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών της Θεσσαλίας.»
ο κ. Αγοραστός στη σύσκεψη της Τρίτης θα ζητήσει από τους υπουργούς «την επαναβεβαίωση της κυβερνητικής βούλησης, για ολοκλήρωση του έργου και παράλληλα την εξασφάλιση των νομικών παραμέτρων, ώστε να μην υπάρξει ανάλογη εξέλιξη σε επίπεδο ΣτΕ, στο μέλλον.»

Μοιράσου το άρθρο: