Έλεγχοι στα σφαγεία- καλύτερες οι τιμές των παραγωγών για χοιρινό και αμνοερίφια

Σε όλα τα σφαγεία του νομού Λάρισας βρίσκονται οι κτηνίατροι της Περιφέρειας Θεσσαλίας αυτές τις μέρες ελέγχοντας τη διαδικασία σε όλα τα στάδια προκειμένου να φτάσουν στο γιορτινό μας τραπέζι ποιοτικά και ασφαλή προϊόντα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των κτηνιάτρων, στο Ν.Λάρισας από την αρχή του μήνα έως και σήμερα σφάχτηκαν 110.000 αρνιά και κατσίκια και 8.000 με 9.000 χοιρινά. Το 50% των αμνοεριφίων κατευθύνθηκαν σε εξαγωγές προς την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία.
Η τιμή του παραγωγού εμφανίζεται αυξημένη μέχρι και 30% φέτος σε σχέση με πέρυσι, αφού οι κτηνοτρόφοι λαμβάνουν 1,70Ε/κιλό για τα χοιρινά και 5,5-6,5Ε/κιλό για τα αμνοερίφια.

Οι τιμές για τους κτηνοτρόφους εμφανίζονται βελτιωμένες λόγω της μεγάλης ζητήσης στην ευρωπαϊκή αγορά, εξαιτίας και της πανώλης των χοίρων που πλήττει την Κίνα.

“Οι καταναλωτές στην Ελλάδα δεν έχουν λόγο να ανησυχούν, έχουμε λάβει αυξημένα μέτρα πρόληψης και δεν έχουμε κανένα κρούσμα στη χώρα μας” είπε στην ΕΡΤ Λάρισας ο Χρ.Δρίβας, προϊστάμενος στο Τμήμα Υγείας Ζώων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

“Οι καταναλωτές να προμηθεύονται τα κρέατα από τον κρεοπώλη της εμπιστοσύνης τους, να προσέχουν τα σφάγια να έχουν ροδαλό χρώμα, να έχουν σφραγίδα και να μην παίρνουν κρέας από ζώα που έχουν σφαγεί χωρίς προδιαγραφές, δηλαδή εκτός σφαγείων, σε κάποια αυλή ή οπουδήποτε αλλού” επεσήμανε ο κ.Δρίβας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος