Τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ενημέρωσε ο δήμαρχος Φαρσάλων, Μάκης Εσκίογλου, για τις ζημιές που προκλήθηκαν σε αθλητικές εγκαταστάσεις της επαρχίας Φαρσάλων από την πρόσφατη θεομηνία, αλλά και τους τρόπους ταχύτερης αποκατάστασή τους.

Ο κ. Αυγενάκης ενημερώθηκε από τον κ. Εσκίογλου και δήλωσε πως θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια από τη δική του πλευρά για να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατό στην κανονικότητα οι αθλητικές υποδομές.
Παράλληλα, υπήρξε επικοινωνία με τον αρμόδιο υφυπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο, ώστε να γίνει αναλυτική ενημέρωση της κατάστασης και να συζητηθούν οι δυνατότητες χρηματοδότησης.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ, Χρήστος Μπασαγιάννης, ο αντιδήμαρχος, Δημήτρης Γούσιας, και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας, Χρήστος Καπετάνος.

Ακολούθησε αποστολή υπομνήματος από τον κ. Μπασαγιάννη προς το υπουργείο Εσωτερικών και το υφυπουργείο Αθλητισμού, όπου καταγράφεται εκτενώς η κατάσταση μετά τη θεομηνία, με τις συνολικές ζημιές να εκτιμώνται στις 200.000 ευρώ.
Στο υπόμνημα αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Η πρωτοφανής σφοδρή κακοκαιρία έπληξε τις αθλητικές εγκαταστάσεις και καταστράφηκε ο κεντρικός αθλητικός πυρήνας του Δήμου Φαρσάλων, που χωροθετείται στην κεντρική είσοδο της πόλης. Αποτελεί έναν ολοκληρωμένο πυρήνα αθλητικών εγκαταστάσεων, το οποίο περιέχει το Στάδιο Φαρσάλων, το Κλειστό Γυμναστήριο, τα γήπεδα τένις και το βοηθητικό γήπεδο του ποδοσφαίρου. Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Φαρσάλων προχώρησε σε αυτοψία των κτιριακών εγκαταστάσεων και το εκτιμώμενος κόστος επισκευής τους ανέρχεται σε 200.000 ευρώ».

Σύμφωνα με το υπόμνημα οι καταστροφές ανά δομή είναι:
· Το γήπεδο τένις της πόλης των Φαρσάλων που πρόσφατα είχε τοποθετηθεί τάπητας και είναι το μοναδικό στην πόλη.
· Το Κλειστό Γυμναστήριο Φαρσάλων που καταστράφηκε το παρκέ, οι βοηθητικοί χώροι, τα αποδυτήρια, η αίθουσα βαρών και τα όργανα γυμναστικής.
· Το 1o Δημοτικό Στάδιο Φαρσάλων που καταστράφηκε ο χλοοτάπητας του σταδίου που πρόσφατα είχε κατασκευαστεί, τα αποδυτήρια, η αίθουσα βαρέων βαρών, η αίθουσα διοίκησης. Κατέρρευσε περιμετρικά τμήμα του τοίχου που οριοθετούσε το γήπεδο και πρέπει να απομακρυνθεί το σύνολο της περίφραξης.
· Το βοηθητικό στάδιο ποδοσφαίρου με το σύνολο του εξοπλισμού του.
· Το Δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου της Τ.Κ. Υπέρειας.

Μοιράσου το άρθρο: