Κριτική στην κυβέρνηση για τον τρόπο που χειρίζεται το θέμα της δημόσιας υγείας από την πανδημία του κορωνοϊού, άσκησε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας χθες στο 29ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ που πραγματοποιείται στο Στόμιο Λάρισας
«Όταν εμείς, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, μιλάμε για την προστασία της δημόσιας υγείας το εννοούμε. Δεν κοροϊδεύουμε τον κόσμο, όπως κάνει η κυβέρνηση, με τα πετσοκομμένα υγειονομικά πρωτόκολλα για το «άνοιγμα» του Τουρισμού, την απουσία καθολικών προληπτικών ελέγχων στα αεροδρόμια, την «οριακή» λειτουργία των δημόσιων μονάδων Υγείας, που αντιμετωπίζει ως “κόστος” κάθε ουσιαστικό μέτρο πρόληψης και υποτάσσει και την υγεία στα κέρδη των μεγάλων ξενοδόχων, των ιδιωτικών κλινικών, των μεταφορικών εταιριών», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους εργαζομένους, τους αφανείς- όπως τους χαρακτήρισε- ήρωες και πραγματικούς πρωταγωνιστές της ζωής. «Στους ήρωες με τις μάσκες στα νοσοκομεία, που σώζουν ζωές, παρά τις τεράστιες ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό, τεχνικά και αναλώσιμα μέσα.
στους ήρωες με τα τεράστια αποθέματα δύναμης, που κράτησαν σε λειτουργία τα super market, τις αποθήκες και τα logistics, στους ήρωες με τα μηχανάκια, στους ήρωες με τις ποδιές, που δουλεύουν στα επισιτιστικά ή στα “take away”, τις περισσότερες φορές με μισή ασφάλιση και μισθούς πείνας».

Ελληνοτουρκικά

Σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την προκλητικότητα της Τουρκίας σημείωσε: «Η ουσία είναι ότι η επιθετικότητα της Τουρκίας κλιμακώνεται με την κάλυψη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., που επιπλέον παζαρεύουν ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα για να τραβήξουν την Τουρκία από την αγκαλιά της Ρωσίας και παίζουν το ρόλο του «προξενητή», για να προωθηθεί η λύση της συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο. Πάντα προς όφελος των συμφερόντων των ευρωπαϊκών και αμερικάνικων μονοπωλίων στην περιοχή. Μπροστά στον υπαρκτό κίνδυνο για ένα θερμό επεισόδιο, το οποίο με τη σειρά του θα στρώσει το τραπέζι της διαπραγμάτευσης για τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, το ΚΚΕ επιμένει: Συνεκμετάλλευση σημαίνει παραχώρηση δικαιωμάτων, σημαίνει παζάρι και μοιρασιά χωρίς αρχές».
Στη Δομή ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων
Νωρίτερα ο κ. Κουτσούμπας επισκέφθηκε τη Δομή ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων στην Καρίτσα, όπου συναντήθηκε με τους υπευθύνους αλλά και τα παιδιά και δήλωσε με έμφαση πως το ΚΚΕ «καταδικάζει κάθε ρατσιστική, ξενοφοβική φωνή και στέκεται αλληλέγγυο στο δράμα που ζουν οι άνθρωποι αυτοί». Μάλιστα μίλησε για ανάγκη ενίσχυσης με προσωπικό, των Δομών αυτών αλλά και τη λειτουργία κρατικών δομών.

Μοιράσου το άρθρο: