Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Πανεπιστημιακά Ιδρύτματα της χώρας και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία τους τίθενται στο επίκεντρο ερώτησης του βουλευτή του ΚΚΕ Λάρισας, Γιώργου Λαμπρούλη.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων στην ερώτηση του ο κ. Λαμπρούλης, «από το ξέσπασμα της πανδημίας και μέχρι σήμερα, κανένα διαπιστωμένο πρόβλημα δεν έχει λυθεί, όπως η δυνατότητα πλήρους και για όλους πρόσβασης στις πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης, η εξασφάλιση υγειονομικών μέτρων για τη δια ζώσης διδασκαλία, η απαιτητή έκτακτη χρηματοδότηση για την πρόσληψη διδακτικού και λοιπού προσωπικού, τον απαραίτητο εξοπλισμό αμφιθεάτρων και εργαστηρίων, το συστηματικό καθαρισμό και απολύμανση των πανεπιστημιακών χώρων». «Αντίθετα – σημειώνει – με ευθύνη της κυβέρνησης που συνειδητά κωφεύει στα αιτήματα φοιτητών, εργαζομένων και διδασκόντων, ακόμα και στην καταγραφή των προβλημάτων από τις Διοικήσεις των ΑΕΙ, τα προβλήματα διογκώνονται, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατές ούτε καν οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών, οι Γραμματείες των ΑΕΙ, λόγω έλλειψης προσωπικού, να αδυνατούν να περάσουν βαθμολογίες εξεταστικών, να ανταποκριθούν στις δηλώσεις μαθημάτων των νέων εξαμήνων».
«Το κυβερνητικό μέτρο για 50 φοιτητές ανά θεωρητικό μάθημα μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να ακουστεί, καθώς δεν έχουν εξασφαλιστεί οι ελάχιστοι αναγκαίοι όροι σε διδακτικό προσωπικό, ΕΤΕΠ και ΕΔΙΠ, αίθουσες και άλλες υποδομές, προκειμένου να είναι υλοποιήσιμο», αναφέρει ο κ. Λαμπρούλης και ζητά από την Υπουργό, «να δοθούν άμεσα γενναία έκτακτα κονδύλια στα ΑΕΙ της χώρας, ώστε να εξασφαλιστούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την εύρυθμη και πλήρη λειτουργία των θεωρητικών μαθημάτων, των εργαστηρίων, των πρακτικών και κλινικών, να προσληφθεί άμεσα το αναγκαίο διδακτικό προσωπικό, να αξιοποιηθούν όλοι οι χώροι των Ιδρυμάτων και να εξασφαλιστεί η συστηματική και αναγκαία καθαριότητα και φροντίδα των φοιτητικών εστιών».

Μοιράσου το άρθρο: