Μπορεί,ο κορωνοϊός, να έβαλε φρένο σε όλες τις αθλητικές δραστηριότητες, ωστόσο, δεν μπόρεσε να σταματήσει, αυτό που λέμε, αλληλεγγύη, ανθρωπιά, συμπαράσταση, ειδικότερα στους ανθρώπους που βιώνουν δύσκολες καταστάσεις.

Έτσι, λοιπόν σήμερα, μέλη της ΚΑΕ Λάρισα πήγαν στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου, όλες αυτές τις ημέρες πραγματοποιοείται εθελοντική αιμοδοσία από την Κινητή Μονάδα του Κέντρου Αιμοδοσίας του ΓΝΛ σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων, προκειμένου να προσφέρουν αίμα στην προσπάθεια που γίνεται να μην υπάρχουν ελλείψεις.
Επικεφαλής της ομάδας, ο βοηθός προπονητή της ΚΑΕ Γιάννης Τζήμας, ο ποίος μιλώντας στην ΕΡΤ αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία, τονίζοντας, ότι «είναι το ελάχιστο που μπορούμε να προσφέρουμε στον συνάνθρωπό μας αυτές τις δύσκολες ώρες».

Για την σημερινή εθελοντική αιμοδοσία και την σημασία της μίλησαν και οι καλαθοσφαιριστές της ΚΑΕ Λάρισα, Θοδωρής Τσιλούλης, Τάσος Σπυρόπουλος, Δημήτρης Λόλας και Γιάννης Βαβάτσικος, οι οποίοι υποστήριξαν ότι πρόκειται για ένα δώρο ζωής στους ανθρώπους που τον έχουν ανάγκη.
Την ΚΑΕ Λάρισα ευχαρίστησε η συντονίστρια του Κέντρου Αιμοδοσίας του ΓΝΛ κα. Μαίρη Χατζητάκη η οποία αναφέρθηκε στην μεγάλη ανταπόκριση των Λαρισαίων να δώσουν αίμα καθώς και στο συμπέρασμα των ημερών που έχει να κάνει με την υπαίθρια αιμοδοσία που δείχνει τον κόσμο να ανταποκρίνεται περισσότερο.
«Διαπιστώσαμε όλες αυτές τις ημέρες που βρισκόμαστε στην κεντρική πλατεία της πόλης, οτι υπάρχει μεγάλη προσέλευση αιμοδοτών. Φάινεται ότι ο κόσμος θέλει η αιμοδοσία να γίνεται υπαίθρια. Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε και ζητήσαμε από του Υπουργείο να είμαστε εδώ και την επόμενη εβδομάδα.Ζητάμε από τον Δήμο Λαρισαίων και την Περιφέρεια Θεσσαλίας να αποκτήσουμε ένα μόνιμο στέκι, εδώ, στην πλατεία».

Στο μεταξύ χθες εθελοντική αιμοδσία πραγματοποίησε και ο Σύλλογος Παλαιμάχων Καλαθοσφαιριστών Λάρισας, σημειώνοντας
ότι ο αθλητισμός είναι απόλυτα συνδεδεμένος με την κοινωνία και ως εκ τούτο ο ΣΠΑΚ Λάρισας πρόσφερε την ελάχιστη βοήθειά του στους ασθενέστερους, «σε αυτούς που μας έχουν ανάγκη, με την ευχή γρήγορα να βγούμε από αυτή την περιπέτεια και χωρίς να λείψει κανείς –όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες- να βρεθούμε και πάλι όλοι μαζί στα γήπεδα».

Μοιράσου το άρθρο: