Για

Μιλώντας στους δημοσιογράφους για την πορεία προς το Συνέδριο ανέφερε πως «το ΠΑΣΟΚ είναι δυνατό μέσα στο ΚΙΝΑΛ το οποίο θα αποτελέσει την πραγματική προοδευτική πρόταση για τον τόπο, την πραγματική κυβερνώσα αριστερά»
Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ άσκησε επίσης κριτική σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας » .. ο κ Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του έχουν να επιλέξει να πορεύονται στα χνάρια του κ. Τσίπρα. Φαίνεται πως έχουν μια ομερτά για να κρύβουν τις ευθύνες τους αλλά και μια συμφωνία για τα μεγάλα θέματα, την οικονομία, το προσφυγικό, τη Συμφωνία των Πρεσπών»
Οικονομία
«O κ. Μητσοτάκης κρατά τις δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα για τα δυσβάσταχτα πλεονάσματα, με αποτέλεσμα η οικονομία να παραμένει καθηλωμένη» τόνισε η κα Γεννηματά
Προσφυγικό
Για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο προσφυγικό η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τόνισε με έμφαση πως «ο κ.Μητσοτάκης αρνείται να βάλει τους Ευρωπαίους ενώπιον των ευθυνών τους. Το προσφυγικό είναι ζήτημα ευρωπαικό και η Ελλαδα δεν μπορεί να σηκώσει μόνη της το βάρος. Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής εδώ και τώρα πριν διχαστεί η ελληνικη κοινωνία…» ανέφερε.
Συμφωνία Πρεσπών
Η κα Γεννηματά χρέωσε επίσης στον πρωθυπουργό στροφή 180 μοίρων στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών . Εμείς από την αρχή λέγαμε ότι θέλουμε λύση αλλά όχι μια οποιαδήποτε λύση. … η χώρα μας έδωσε προκαταβολικά την ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ, αναγνωρίσαμε εθνικότητα, ταυτότητα και γλώσσα και πήραμε απλές υποσχέσεις ότι το κουτσουρεμένο erga omnes θσ υλοποιηθεί στο μέλλον κατά τη διάρκεια της ενταξιακής διαδικασίας στην Ευρώπη»

Μοιράσου το άρθρο: