« Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αριστερός και επειδή έχει αυτοπεποίθηση μπορεί να ανοιχθεί. Να κάνει συμμαχίες προκειμένου να ανασχεθεί η τεράστια επίθεση της Ακροδεξιάς σε όλη την Ευρώπη» τόνισε από τη Λάρισα ο Γιάννης Μουζάλας, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αρμόδιος για το μεταναστευτικό υπουργός, αναφερόμενος στην προσπάθεια δημιουργίας Προοδευτικής Συμμαχίας.

Συμμαχία δεν σημαίνει ότι ταυτίζεσαι ή ότι συμφωνείς με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σημαίνει συνεργασία με κοινό στόχο μια ενωμένη Ευρώπη, είπε ο κ. Μουζάλας, που το απόγευμα στις 19.00 θα μιλήσει σε εκδήλωση για τη συγκρότηση Προοδευτικού Πόλου, μεταξύ των Θεοχαρόπουλο, Ραγκούση, Μπίστη κ.α.
Ο κ.Μουζάλας χαρακτήρισε τις Ευρωεκλογές κρίσιμες, καθώς εκτός από την επίθεση της Ακροδεξιάς, διαπιστώνει ότι η Δεξιά ενσωματώνει στο λόγο της ακροδεξιά στοιχεία. Αυτό συμβαίνει και στην Ελλάδα, όταν πχ ο Βορίδης χαρακτηρίζει ελαττωματικούς τους Αριστερούς, ή ο Κυρανάκης διαπιστώνει ότι οι κομμουνιστές σκότωσαν Έλληνες, είπε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής.
Αναφερόμενος στη στάση που κρατάει το ΚΙΝΑΛ στην προσπάθεια δημιουργίας της Προοδευτικής Συμμαχίας, ο Γιάννης Μουζάλας χαρακτήρισε λυπηρό το γεγονός ότι σήμερα το ΚΙΝΑΛ αδυνατεί να εκφράσει τη σοσιαλδημοκρατία.
Το ζήτημα της ανόδου της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη, δεν είναι μόνο θέμα ιδεολογικό, αλλά ουσίας. Επετεύχθη λόγω επιβολής σκληρών μέτρων λιτότητας στους μικρούς και μεσαίους ευρωπαίους, αφαίρεσης δικαιωμάτων τους, χειροτέρευση της Υγείας κλπ. Θα απαιτήσει χρόνο αυτό να αλλάξει. Σήμερα έχει συντελεστεί τεράστια αλλαγή στην Κεντροδεξιά, από τον Γιούνκερ στον Βέμπερ. Η πάλη είναι μεγάλη. Πρέπει να ανακόψουμε την μεγάλη επίθεση από τη μια, και ταυτόχρονα να προσπαθήσουμε να ανακάμψουμε. Η Αριστερά πρέπει να κάνει μικρές , εφαρμόσιμες και πρακτικές προτάσεις, όπως είναι πχ η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού σε όλες της χώρες της Ευρώπης, να υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις σε όλες της χώρες της Ευρώπης, είπε ο κ.Μουζάλας.

Μοιράσου το άρθρο: