Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Οκτωβρίου στην Αθήνα η προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση του ΚΕΘΕΑ, η οποία αποτελεί το ανώτατο θεσμικό του όργανο και την πεμπτουσία της αυτοδιοίκησής του.

Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις που απειλούν με κατάργηση την αυτοδιοίκηση του ΚΕΘΕΑ και το θεραπευτικό του μοντέλο, σύσσωμη η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού αποφάσισε τη συνέχιση της θητείας του εκλεγμένου κατά τις 15/10/17 άμισθου Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΘΕΑ, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Οργανισμού. Επιπλέον, εξουσιοδότησε το Δ.Σ. να προσφύγει εκ μέρους του ΚΕΘΕΑ στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ).

Αποφασισμένη για τη συνέχιση του αγώνα να μην περάσει η ΠΝΠ, η Γενική Συνέλευση με ψήφισμά της δέσμευσε ομόφωνα όλα τα θεσμικά όργανα του ΚΕΘΕΑ να διαφυλάξουν το αυτοδιοίκητο του Οργανισμού και τη δυνατότητά του να εκλέγει το Διοικητικό του Συμβούλιο από τη βάση. Στο ίδιο πνεύμα ψήφισε επίσης ομόφωνα τον Ορισμό Επιτροπής Υποστήριξης του έργου και των αρχών του ΚΕΘΕΑ, η οποία θα αποτελείται από εκπροσώπους όλων των μερών που συγκροτούν τη Γενική Συνέλευση του ΚΕΘΕΑ.

Στη Γενική Συνέλευση εκπροσωπούνται ισότιμα με δικαίωμα ψήφου τα μέλη των θεραπευτικών προγραμμάτων στη φάση της επανένταξης, οι Σύλλογοι Οικογένειας, η κοινωνία (επίτιμα μέλη του Δ.Σ. ΚΕΘΕΑ) και οι εργαζόμενοι του ΚΕΘΕΑ.

Οι κινητοποιήσεις του ΚΕΘΕΑ συνεχίζονται με μεγάλη συναυλία που διοργανώνει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, στις 18.30΄.

Μεγάλη συναυλία για το ΚΕΘΕΑ

Σε συναυλία συμπαράστασης καλεί o Σύλλογος Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου στις 18:30 στην πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα.

Γνωστοί καλλιτέχνες και συγκροτήματα ενώνουν τη φωνή τους με το ΚΕΘΕΑ, ενάντια στην απόφαση της Κυβέρνησης να πλήξει την πολιτική του ανεξαρτησία και τη θεραπευτική του πρόταση.

Εργαζόμενοι, μέλη και απόφοιτοι θεραπευτικών προγραμμάτων, Σύλλογοι Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ, φίλοι και εθελοντές, θα είμαστε όλοι εκεί.

Τραγουδούν (με αλφαβητική σειρά):

Alex K. &Stef (LastDrive)
Φοίβος Δεληβοριάς
Στάθης Δρογώσης
Δημήτρης Μητσοτάκης (Ενδελέχεια)
Θοδωρής Μαυρογιώργης
Γιώτα Νέγκα
Panx Romana
Παναγιώτης Σκουλάς

Συμμετέχουν το συγκρότημα Χορδές του ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ και οι καλλιτεχνικές ομάδες του Πολιτιστικού Στεκιού του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ.

Όλοι οι καλλιτέχνες συμμετέχουν αφιλοκερδώς.

Τη συναυλία διοργανώνει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ.

Στον χώρο θα υπάρχουν ενημερωτικά περίπτερα του ΚΕΘΕΑ και των Συλλόγων Οικογένειας των θεραπευτικών προγραμμάτων.

Μοιράσου το άρθρο: