Με συλλαλητήριο και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, και εκπρόσωποι των αγροτών και των αυτοαπασχολούμενων διατράνωσαν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο για τις κινητοποιήσεις.

Όπως ανέφερε στην κεντρική του ομιλία ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, Γιάννης Σκόκας, «τόσο η σημερινή, όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις σε κάθε περίοδο, αφού πήραν όλα τα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που χρειάστηκαν και φτωχοποίησαν την πλειοψηφία του ελληνικού λαού τώρα θέλουν να εξασφαλίσουν τα …επιτεύγματα τους ελπίζοντας ότι οι εργαζόμενοι δεν θα αντιδράσουν για να βελτιώσουν τη ζωή τους και να επανακτήσουν τα δικαιώματά τους».


Όπως υποστήριξε ο Γ. Σκόκας, «Όλα τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε μια διαρκής κλιμάκωση στα μέτρα καταστολής των αγώνων, η οποία συνεχίζονταν χωρίς να διαταράσσεται από την κυβερνητική εναλλαγή. Έτσι η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε τον δρόμο για το χτύπημα της απεργίας, προχώρησε σε απαγόρευση των κινητοποιήσεων για τους πλειστηριασμούς και θέσπισε ως ιδιώνυμο αδίκημα την συμμετοχή σε αυτές».


Όπως σημείωσε ο Γ. Σκόκας: «Η κυβέρνηση ματαιοπονεί αν νομίζει πως θα καταφέρει, ενώ συνθλίβεται η ζωή και η αξιοπρέπειά μας, να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Ότι θα σκύψουμε το κεφάλι και θα συμβιβαστούμε με αυτή την βαρβαρότητα. Ότι θα σταματήσουμε να διεκδικούμε αυτό που απαιτούν οι δικές μας ανάγκες. Ότι θα σταματήσουμε να αναπνέουμε!»

Και ο πρόεδρος του ΕΚ Λάρισας κατέληξε: «Οι εργαζόμενοι θα ματαιώσουν κάθε σκέψη και προσπάθεια που έχει στόχο να βάλει τους αγώνες τους στον γύψο. Αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει τα χαρτιά».
Στο συλλαλητήριο χαιρετισμούς απηύθυναν οι Α. Τρυγάζης από την ΠΑΣΕΒΕ, ο πρόεδρος του ν.τ. της ΑΔΕΔΥ Λάρισας, Μ. Τζιατζιάς, και ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας, Ρ. Μαρούδας.

Μοιράσου το άρθρο: