Σημαντικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στο Δήμο Ελασσόνας δρομολογεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το επόμενo διάστημα ολοκληρώνονται οι διαδικασίες δημοπράτησης του έργου: «Αποκαταστάσεις – Συντηρήσεις Ασφαλτικών στο Δήμο Ελασσόνας», προϋπολογισμού 4.500.000 ευρώ.

Το έργο περιλαμβάνει τη συντήρηση της επαρχιακής οδού που ενώνει τον οικισμό της Ελασσόνας με τον οικισμό της Τσαριτσάνης, καθώς και βελτιώσεις σε άλλα σημεία του επαρχιακού δικτύου του Δήμου τα οποία ανήκουν στην αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Λάρισας.
«Σε συνεργασία με τους περιφερειακούς συμβούλους και τις υπηρεσίες μας, προχωράμε σε χρήσιμα έργα ουσίας που ενισχύουν την ασφάλεια στη μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων και τη διακίνηση των προϊόντων. Στεκόμαστε με σεβασμό απέναντι στους κατοίκους της υπαίθρου δίνοντας λύσεις σε υπαρκτά προβλήματα», δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Βελτιώνουμε τα χαρακτηριστικά του επαρχιακού δικτύου και το ασφαλτοστρώνουμε για την ασφαλή και άνετη πρόσβαση στην περιοχή. Δημιουργούμε θέσεις εργασίας, φέρνουμε χρήμα στην τοπική οικονομία».

Το έργο περιλαμβάνει τα ακόλουθα τμήματα:
· Συντήρηση και αποκατάσταση στο τμήμα που ενώνει τον οικισμό της Ελασσόνας με τον οικισμό της Τσαριτσάνης με συντήρηση και ενίσχυση των υφιστάμενων τεχνικών, κατασκευή κρασπέδων και πεζοδρομίου για τον διαχωρισμό της μετακίνησης πεζών και οχημάτων και αποκατάσταση της ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας.

Μοιράσου το άρθρο: