Μήνυση για ρατσιστική βία αναμένεται να κατατεθεί εναντίον ιδιοκτήτη κτηνοτροφικής μονάδας, ο οποίος, σύμφωνα με σχετικές καταγγελίες από την ΚΕΕΡΦΑ και την Πακιστανική Κοινότητα, ξυλοκόπησε με δύο άλλους νεαρούς δύο Πακιστανούς εργάτες. Σύμφωνα με όσα έχουν καταγγελθεί οι δύο Πακιστανοί εργάζονταν σε κτηνοτροφική μονάδα εδώ και 4 μήνες. Έλαβαν τα δεδουλευμένα μόνο για ένα (1) μήνα, τον πρώτο και όχι για τους υπόλοιπους 3, στη διάρκεια των οποίων εργάζονταν πάνω από 10 ώρες κάθε μέρα.

Ζητούσαν τα δεδουλευμένα από τον εργοδότη, ο τελευταίος – σύμφωνα με τις καταγγελίες από την πλευρά της Πακιστανικής Κοινότητας και της ΚΕΕΡΦΑ – έλεγε ότι θα τους πληρώσει, χωρίς ποτέ να το κάνει. Έτσι, στις 8 Φεβρουαρίου αποφάσισαν να μην πάνε στη δουλειά. Ήταν τότε που σύμφωνα με τα όσα οι ίδιοι κατήγγειλαν στον πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας κ. Τζαβέντ Ασλάμ πήγε και τους βρήκε ο κτηνοτρόφος, τους μίλησε άσχημα και, αργά το βράδυ, ενώ είχαν επιστρέψει στην εργασία τους, ο κτηνοτρόφος με δύο άλλους νεαρούς ξυλοκόπησαν τους εργάτες, χρησιμοποιώντας απειλές εναντίον τους και μιλώντας για την Χρυσή Αυγή.

Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας υποστήριξε ότι οι δύο νεαροί και ο κτηνοτρόφος είπαν στους εργάτες ότι «στη Χρυσή Αυγή είναι φίλοι μας, δεν θα αφήσουμε ζωντανό Πακιστανό στην Ελλάδα και τη Λάρισα». Οι δύο Πακιστανοί εργάτες κατήγγειλαν τα περιστατικά στην ΚΕΕΡΦΑ και στην Πακιστανική Κοινότητα. Δεν μετέβησαν στην Αστυνομία, καθώς δεν διαθέτουν έγγραφα παραμονής.

Μιλώντας στο «Θεσσαλικό Περισκόπιο» ο κ. Ασλάμ υποστήριξε ότι πρόκειται για ρατσιστική επίθεση και πρόσθεσε ότι θα προχωρήσουν σε μηνύσεις για το περιστατικό.

Μοιράσου το άρθρο: